Sağlıkta Sağlıklı İletişim paneli düzenlendi

Sağlıkta Sağlıklı İletişim paneli düzenlendi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Kelkitte, Sağlıkta Sağlıklı İletişim konulu panel organize edildi.
     Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliği tarafından düzenlenen panele, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kemalettin Aydın, Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedat Bostan ve Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yunus Akbaş, konuşmacı olarak katıldı.
     Kelkit Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen paneli, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Kamu Hastaneleri Birliği Sekreteri Op. Dr. Aziz Ahmet Surel, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Ayaydın, Belediye Başkanı Muammer Duran, İl Genel Meclisi Başkanı Sabahattin Çobanoğlu ile çok sayıda davetli izledi.
     Vali Mayda, panelin açılış bölümünde yaptığı konuşmada, son zamanlarda sağlık kurumlarında, sağlıksız iletişimden kaynaklanan sorunlar oluştuğunu belirterek, İletişim anne karnında başlayıp, tüm hayat boyunca devam ediyor. Hayatımızın her safhasında iletişim konusunda sağlıklı olmak durumundayız dedi.
     Bunlardan birinin de sağlık hizmeti sunumunda iletişimin düzgün olması olduğunu vurgulayarak, Sağlık hizmetinde iletişim eğer düzgün olmazsa, hem sağlık sorunlarımızın tespiti hem de çözümü noktasında sıkıntılarla karşı karşıya kalabilmekteyiz diye konuştu.
     Milletvekili Aydın, sağlık alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederek, Sağlığı, ülkenin öncelikli meselesi haline getirdik. Çok şükür bugün sağlık sorunları çok ciddi şekilde halloldu. Avrupa ülkelerini yakalamak bir tarafa, ileri geçer konuma gelmişiz dedi.
     Hastaneleri zaman zaman habersiz ziyaret ettiğini anlatan Aydın, Yüzde 99 memnuniyet alıyorum. Çok ciddi yollar kat ettik. Bilinçli toplum, çok daha çabuk olayların üzerinden gelebilen toplumdur. Toplumun meselesi, hepimizin ortak meselesidir. İl genelinde sağlık hizmetleri çok iyi gidiyor diye konuştu.
     Milletvekili Üstün, iletişimin bir ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, Günümüzde iletişim, gerek aile içinde gerekse sosyal çevrede toplumsal yaşamın her alanında giderek artan bir öneme sahiptir. İletişim, yaşamımız için bir ihtiyaçtır. Birbirimizle iletişim kurarak yaşamımızı paylaşıyoruz dedi.
     Yaşamın anlamlı olabilmesinde sağlıklı, açık, anlaşılabilir bir iletişim çok önemli olduğunu belirten Üstün, şunları kaydetti:
     Bana göre birbirimizi dinlediğimizde, birbirimizi anlamaya çalıştığımızda, birbirimize değer verdiğimizde ve bu değeri karşı tarafa iletebilmemiz halinde etkin bir iletişim kurulabileceği bir gerçektir. İletişim her zaman ve her yerde. Sağlık hizmetlerini sunanlar ile sağlık hizmetlerinden yararlananlar arasında iyi bir iletişim kurulmalı. Sağlıklı birey, sağlıklı toplum olabilmemiz için halkın anlayabileceği dilde bilimsel bilgileri aktarmak, günümüzde giderek önem arz etmektedir.
    
     Muhabir: Ertuğrul Demir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Sağlıkta Sağlıklı İletişim paneli düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER