Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri

Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu -SATSOnun düzenlediği çalıştayların ardından hazırlanan raporda, kentin yerli otomobil üretimine yönelik altyapı özellikleri ele alındı -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kös


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasınca (SATSO) düzenlenen çalıştayların ardından hazırlanan Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporunda kentin yerli otomobil üretimine yönelik altyapı özellikleri ele alındı.
     SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Otomotiv Şehri Sakarya çalıştaylarının ardından hazırladıkları raporu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun 23 Kasım Cuma günü katılacağı törenle açıklayacaklarını bildirdi.
     Kösemusul, raporda entelektüel açıdan bölgenin altyapısını, mevcut durumunu ve çalışma için yol haritasını çizdiklerini vurgulayarak, Bölgemizdeki otomotiv ana ve yan sanayi, kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri ve tüm ilgili sektörlerin iştirakiyle çalıştay, başarıyla tamamlanmıştır. Çalıştayın hedefi, makro düzeyde Sakaryayı geliştirecek büyük bir ideal olarak görülmelidir ifadelerini kullandı.
    
     -Sakarya, otomotiv sektörüne ev sahipliği yapacak-
    
     Sakaryanın otomotiv konusunda tecrübeli bir bölge olduğuna işaret eden Kösemusul, bölgenin kentsel, akademik, iş gücü kalitesi ve ticaret kültürü açısından bütünüyle otomotiv sektörüne ev sahipliği yapabilecek şekilde dönüştürülmesini hedeflediklerini belirtti.
     Bölge ekonomisine ve orta vadede Türkiyenin geleceğine olumlu katkı sağlayacağına inandıkları raporun, hedeflerinin yol haritasını oluşturacağını kaydeden Kösemusul, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Hazırlanan rapor, şehrimizin ve bölgemizin dinamiklerini harekete geçirmek, yol haritasını ortak bir stratejik plana dönüştürmek açısından kritik öneme sahiptir. Yaklaşık bir yıldır yürütmüş olduğumuz bu projede birçok kişi, kurum ve kuruluşun çok değerli katkıları sonucu ortaya çıkan raporun, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER