Sani Konukoğlu Vakfı Gaziantep Öğrenci Buluşması

Sani Konukoğlu Vakfı Gaziantep Öğrenci Buluşması


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sani Konukoğlu Vakfı Gaziantep Öğrenci Buluşması programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, Sani Konukoğlu Vakfı Gaziantep Öğrenci Buluşması adlı program, Gaziantepin yanı sıra Adana, Adıyaman, Antalya, Ağrı, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, KKTC, Kilis, Malatya, Mersin, Muş, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Tunceliden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Etkinliğe katılan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yaptığı konuşmada, öğrencilere başarılı olmanın yollarını anlattı.
     Her insana doktorluk, mühendislik, hemşirelik gibi bir rol verildiğini, bu rolü dürüst, kaliteli ve en iyisi olma şeklinde yarış yaparak oynamak zorunda olduğunu belirten Konukoğlu, Ama bu rolü oynarken de mümkün olduğu kadar toplumsal hizmetleri geride bırakmaması lazım diyerek sosyal yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı.
     Sanko ailesi olarak, sosyal sorumluluklarını yerine getirmeye büyük verdiklerini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Sani Konukoğlu Vakfı aracılığıyla 2 bine yakın öğrenciye ayda 300 TL burs veriyoruz. Ayrıca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine giyim yardımı, Gaziantep ve Sanko yatırımlarının olduğu şehirlerde de gıda yardımında bulunuyoruz. İkisi fakülte binası olmak üzere 18 okul yaptırdık. Bunun yanında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi binası inşaatı devam etmektedir.
     Burs verdikleri öğrencilere seslenen Konukoğlu, şöyle devam etti:
     Sizlerden tek istediğimiz şey, memlekete millete hayırlı vatandaş olun. Hayır hasenatınızı unutmayın. Bana hepinizin bir taahhüdü var. Belli bir para kazandıktan sonra, kendi çocuklarınızı okuttuktan sonra bir çocuğu da burs vererek okutun. Sizin bizde çalışmanızı mecbur tutmuyoruz, burslarınızı geri ödemenizi istemiyoruz. Demek ki, birbirimize yardım ediyoruz. Bu yardımı başkasına siz de yaparsanız, biz o zaman daha mutlu oluruz.
     Sani Konukoğlu Vakfının ana kuruluş amacını insanlara yardımcı olabilmek olarak açıklayan Abdulkadir Konukoğlu, kendilerinin de dedelerinden babalarından bunu gördüğünü ifade etti.
     Öğrencilere, üniversiteden mezun olduktan sonra iş ararken değerlendirmeleri amacıyla bazı tüyolar veren Konukoğlu, iş görüşmesine giderken üzerlerindeki elbisenin temiz olması, izin verilmeden oturmamaları ve hemen maaş sormamaları gerektiği uyarısında bulundu.
     Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Mütevazı olun. Hayatta kazancın tek yolu mütevazi olmaktır. Bizde, ustanın elinin altında çalışıp bugün yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarımız var. Büyüğünü saymayan küçüğünü sevmeyen, aile yuvası kuramaz, işinde de başarılı olamaz. Hayrınızı yapmazsanız ne servetiniz ne huzurunuz büyür. Kanaatkar olun, denizin yanında da dursan belirli damlalarla su için.
     Öğrenci buluşması toplantısına, Sanko Holding Yönetim Kurulu üyeleri Adil Sani Konukoğlu ve Cengiz Konukoğlu ile firmanın diğer üst düzey yöneticileri de katıldı.
     Toplantı kapsamında ayrıca, kişisel gelişim uzmanı Ayşe Bengü Çolakoğlu tarafından Profesyonel Yaşamda Fark Yaratmak konulu sunum yaptı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Sani Konukoğlu Vakfı Gaziantep Öğrenci Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER