Sarıkamış Şehitlik Anıtı ve Hatıra Ormanı

Sarıkamış Şehitlik Anıtı ve Hatıra Ormanı çalışmaları


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi, kültürel mirası koruma ve yaşatma çalışmaları kapsamında Tepeköy Mahallesi 17 Ağustos Caddesi üzerinde Sarıkamış Şehitlik Anıtı ve Hatıra Ormanı yapım çalışmalarına başladı.
     Tepeköy Mahallesinde yaklaşık 3 dönümlük bir alanda yürütülen çalışmaları inceleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, burada yaptığı konuşmada, 90 bin şehit verilen Sarıkamışta, İzmitten de isimler olduğunu bildiklerini söyledi.
     Yapılacak anıtla şehitlerin isimlerini ölümsüzleştirmek istediklerini ifade eden Doğan, 17 Ağustos Caddesi üzerindeki çalışmada, Sarıkamışta şehit olan 161 İzmitli adına heykel ve rölyef ile hatıra ormanının yer alacağını ifade etti.
     İzmit Belediyesi olarak bu tarz önemli projeleri hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Doğan, Atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkıp, manevi değerlerimizi ortaya çıkartarak insanlığın hizmetine sunmanın çabasındayız. Vatanı milleti için canla başla mücadele eden, vatan toprağı için hiç düşünmeden şehit olan bu askerlerimiz için ne yapsak azdır dedi.
     Hatıra ormanın çevresindeki taş duvar çalışması, rölyef çalışması ve zemin traverten kaplamaların tamamlandığı ifade edilen açıklamada, alanın kısa sürede hizmete açılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sarıkamış Şehitlik Anıtı ve Hatıra Ormanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER