Savaşın annelerinden 3 dilde yardım çığlığı

Savaşın annelerinden 3 dilde yardım çığlığı -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli anneler, oluşturdukları Suriyeli Kadınlar Birliği grubuyla tüm dünyaya Türkçe, Arapça ve İngilizce seslenerek yardım iste


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli anneler oluşturdukları Suriyeli Kadınlar Birliği grubuyla tüm dünyaya Türkçe, Arapça ve İngilizce seslenerek yardım isteğinde bulundu.
     Hatayın Yayladağı ilçesinde yaşamlarını sürdüren Suriyeli kadınlar, bir araya gelerek seslerini duyurma kararı aldı. Aralarında hukukçu, öğretmen, hemşire ve ev hanımlarının da yer aldığı 10 Suriyeli kadının öncülüğünde oluşturulan Suriyeli Kadınlar Birliği grubu Türkçe, Arapça ve İngilizce dünyaya seslenerek ülkelerindeki olayları ve yaşadıkları sıkıntıları duyurmaya çalışıyor.
     Bizler hem anneyiz, hem eşiz, bazen kardeş, bazen çocuğuz. Bu acıları en iyi bilenler ve yaşayanlar bizleriz diye konuşan Suriyeli Kadınlar Birliği Sözcüsü Mahe Orlu, AA muhabirine Türkçe yaptığı açıklamada, amaçlarının çektikleri acıların herkes tarafından görülmesi olduğunu söyledi.
     Çok büyük acılar çektiklerini ifade eden ve artık kendilerinin de bu yolda bir şeyler yapması gerektiğine karar vermeleri üzerine Suriye Türkleri Derneğinin destek ve öncülüğünde, Suriyeli kadınlar olarak bir araya geldiklerini vurgulayan Orlu, şunları kaydetti:
     Suriye kadınının sesi olmak istedik. Özellikle Suriye tarafında kalan halk insani yardımlar, psikolojik sorunlar ve sağlık problemleriyle boğuşuyorlar. Örneğin Suriyeli çocuklara en az bir yıldır hiçbir aşı yapılmadı. Hamile kadınlarımız var. Bunlar için ne bir hastane ne de bir doktor var. Çocukların temel eğitimlerden uzak kalması da en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Artık bu olanlara bir dur denmesi gerekiyor. Bu uğurda kadınlar olarak bir araya geldik. Amacımız, sesimizi tüm dünyaya duyurarak zor durumda olduğumuzu belirtmek.
    
     -Üç dilde tüm annelere seslendiler-
    
     Orlunun Türkçe açıklamasının ardından Arapça konuşarak tüm ülkelerden yardım isteyen grup üyesi Fatma Abdullah ise Türkiyeye vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.
     Artık yaşanmaz bir yer haline gelen ülkelerinde çok sayıda annenin, çocuğun kötü durumda olduğunu, hayatta kalmanın yanı sıra bir çok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirten Abdullah, tüm dünyadan yardım beklediklerini söyledi.
     İngilizce yaptığı açıklamada yardım isteğinde bulunan Asala Şimanli da, Suriyeli kadınların ve çocukların sorunlarının çözümü için tüm ülkelerdeki kadın ve çocuk yardım kuruluşlarına girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Savaşın annelerinden 3 dilde yardım çığlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER