Seyyah Ulu Çınarın İzinde Nevşehire geldiler

Seyyah Ulu Çınarın İzinde Nevşehire geldiler


NEVŞEHİR (A.A) - Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında 280 öğrenci Nevşehire geldi.
     Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 14-24 yaş arası gençlerin farklı illere seyahat edebilmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla 26 Haziran tarihinde hayata geçirilen Seyyah Ulu Çınarın İzinde hareketlilik projesi kapsamında, Ankara, Osmaniye, Antalya, Bilecik, Adıyaman, Diyarbakır, Amasyadan gelen 280 genç, Nevşehirin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.
     Nevşehir Gençlik Merkezi Müdürü Eser Saat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seyyah Ulu Çınarın İzinde hareketlilik projesi kapsamında Nevşehire gelen gençler için 4 günlük gezi programı uyguladıklarını, 7 ilden gelen 280 öğrenciyi Kredi Yurtlar Kurumunun Avanosta bulunan yurdunda ağırladıklarını söyledi.
     Türkiye genelinden 100 bin çocuğun, bu proje kapsamında olan 34 ili gezeceğini belirten Saat, 26 Haziranda başlayan proje 2 Eylüle kadar devam edecek. Bu süreç 9 döneme ayrılmış durumda. Proje ile 100 bin çocuğun 34 ili gezmesi planlanıyor. Bu illerden biri de Nevşehir, 7 ilden gelen öğrencilerimiz bizim 2. gurup misafirlerimiz oldu. Bu projeye Nevşehirden de öğrencilerimiz katılım sağlıyor dedi.
     Saat, projeye derslerinde başarılı, hiç il dışına çıkmamış, sporda başarılı, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler arasından seçilenlerin dahil olduğunu kaydetti.
     Nevşehire gelen öğrencilere vadi yürüyüşleri, atölye çalışmaları, spor müsabakaları, ören yerleri ve müze gezileri gibi etkinlikler yaptıklarını ifade eden Saat, şöyle devam etti:
     Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen bu proje, gençlerin farklı kültürdeki akranlarıyla yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı sunuyor. Proje ayrıca gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun artırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da oldukça önemli.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Seyyah Ulu Çınarın İzinde Nevşehire geldiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER