Sigorta Şirketleri Bazı İş Kollarına Neden

Sigorta Şirketleri Bazı İş Kollarına Neden Teminat vermiyor- paneli


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odasında (GTO), Sigorta Şirketleri Bazı İş Kollarına Neden Teminat Vermiyor- konulu panel düzenlendi.
     GTO ve Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği (GASAD) işbirliğiyle düzenlenen panele, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Aydınçelebi başkanlık etti.
     Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Sami Akay, panelin açılışında, son aylarda bazı sigorta şirketlerinin, bazı iş kollarında faaliyet gösteren işletmelere teminat vermediğini belirterek, duruma tepki gösterdi. Bu konuda hem acentelerin hem de şirketlerin kusurlu olduğunu savunan Akay, şirketlere yönelik olarak şunları söyledi:
     Poliçenin içeriğine hiç bakmadılar. Bütün ekonomik yatırımlarını bir kağıt parçasına emanet ettiler. Ötesini hiç düşünmeden, hele hele olası risklere karşı hiç önlem almadan. Bu işletmelerin çoğunda yangın riskine karşı alınmış önlemler yok denecek kadar azdır. Oysa bu önlemlerin maliyeti işletmenin yatırım değerinin yüzde 3ünü aşmayacak boyuttadır. Bu önlemler daha işin başındayken, işletme faaliyete geçmeden alınmalı, risk doğduktan sonra keşke denmemelidir.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar da, son 5 yılda müdahale edilen yangın olaylarını sunum eşliğinde anlattı ve sigorta şirketlerinin neden teminat vermediği konusuna açıklık getirdi.
     Konuşmaların ardından panelistler İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ile sigortacı Mustafa Nazlıer katılımcılara, katılımcılara çeşitli konularda bilgi verdi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sigorta Şirketleri Bazı İş Kollarına Neden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER