Siirt İçin Doğru Sürdürülebilir Kalkınma

Siirt İçin Doğru Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Arayışı paneli yapıldı


SİİRT (A.A) - Siirt İçin Doğru Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Arayışı paneli yapıldı.
     Güneydoğum Derneğince Siirt Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen Siirt İçin Doğru Sürdürülebilir Kalkınma Modeli Arayışı paneline, DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay, Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir, GAP Ekonomik Kalkınma ve Girişimcilik Koordinatörü Dr. Nusret Mutlu ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu katıldı.
     Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, panelin açılışında, kalkınmanın, son yıllarda gerek kamuda gerekse özel sektörde üzerinde hassasiyetle durulan bir konu olduğunu, üniversite olarak her zaman düzenlenecek benzer faaliyetleri destekleyeceklerini söyledi.
     Kalkınmada eğitimin önemini anlatan Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir de dünyanın küreselleştiğini ve artık dünyanın bir yerindeki bir olayın diğer bölgeleri de etkilediğini belirtti.
     DİKA Genel Sekreteri Gülbay da, ajansın üç yıldan beri bölgeye hizmet verdiğini anlatarak, 30 milyon bütçeli bir ajans olmamıza rağmen kalkınmanın nasıl olabileceğini örneklerle gösterdik. Kalkınma ajansları, ülkemizde bölgesel kalkınma farklılıklarını ortadan kaldırmaya yönelik olarak kurulmuşlardır. 3 yılda Siirtte 35i eğitim projesi olmak üzere 66 projeye destek verdik. Kalkınma her birimizin her fert, vakıf, dernekler, belediyeler, üniversitelerin katılacağı bir çalışmayla sağlanır diye konuştu.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirt İçin Doğru Sürdürülebilir Kalkınma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER