Siyanürle İlgili Her Şey paneli

Siyanürle İlgili Her Şey paneli -EÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Büyükışık: Siyanür yöntemiyle altın elde etme yerine, ileri teknolojiler kullanılmalı


UŞAK (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baha Büyükışık, altın elde etmede siyanür liçi yöntemi yerine, ileri teknoloji kullanılması gerektiğini söyledi.
     Büyükışık, Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Siyanürle İlgili Her Şey konulu panelde yaptığı konuşmada, siyanürün kullanım alanlarına ilişkin sunum gerçekleştirdi.
     Madencilik sektöründe siyanür kullanımının yaygın olduğunu, altın madenlerinde siyanür kullanıldığını ifade eden Büyükışık, Gelişmiş ülkelerde siyanürle altın elde etme yönteminin terk edilmeye başlandı. Siyanür yöntemiyle altın elde etme yerine, maliyeti biraz daha yüksek ileri teknolojiler kullanılmalı dedi.
     Büyükışık, siyanür kullanımının her yönüyle incelenerek, kontrol mekanizmalarının aktif hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.
     OBAF Başkanı İsmail Atalay ise federasyon olarak su yaşamı üzerindeki tehditleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını, sivil toplum kuruluşlarının kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Siyanürle İlgili Her Şey paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER