Sorgun 6. Aşıklar Bayramına yoğun ilgi

Sorgun 6. Aşıklar Bayramına yoğun ilgi


YOZGAT (A.A) - Sorgun Belediyesi ve Sorgun Yazarlar, Aşıklar, Şairler Kültür ve Araştırma Derneği (SOYAŞAD) tarafından düzenlenen Sorgun 6. Aşıklar Bayramı yapıldı.
     İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, aşıkların, şairlerin birlik ve beraberliğe vurgu yaptıklarını vurgulayarak Yozgat insanının her zaman geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatanına, bayrağına bağlı olduğunu anlattı.
     SOYAŞAD Başkanı Durali Doğan, Yozgat ve ilçelerinin ünlü ozanları yetiştirmiş olduğunu ifade ederek, Fenni, Nazi, Hüzni Baba, Aşık Gülşani, Demli Molla gibi büyük şairlerin Yozgattan yetiştiğini belirtti.
     Konuşmalardan sonra aşıklar ve şairler türkü okudular ve şiirlerini seslendirdi. Belediye Başkanı Ahmet Şimşek katılımcılara plaket verdi.
     Etkinliğe, Yozgat Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Ünlü, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Ahmat Sargın, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sorgun 6. Aşıklar Bayramına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER