Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları konferansı

Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları konferansı -SGK Yönetim Kurulu Üyesi Bayraktar: -Prim gelirlerimiz artıyor, artık gelirlerimizle giderlerimizi karşılamaya başladık, en büyük hedefimiz, kayıt dışılığı yüzde 15e düşürmek


SAKARYA (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Bayraktar, SGKnın prim gelirlerinin arttığını, gelirlerle giderlerin karşılanmaya başlandığını belirterek, En büyük hedefimiz, kayıt dışılığı yüzde 15e düşürmek dedi.
     Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SSMMO) konferans salonunda düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları, İş Sağlığı ve Güvenliği konferansında konuşan Bayraktar, SGKnın kayıt dışılığın önlenmesi konusunda ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.
     Kayıt dışılıkla mücadele çalışmalarına destek verdiklerini kaydeden Bayraktar, istihdamda kayıt dışılığın yüzde 52ye düştüğünü, ekonomide de yüzde 27ye gerilediğini bildirdi.
     Prim gelirlerimiz artıyor, artık gelirlerimizle giderlerimizi karşılamaya başladık, en büyük hedefimiz kayıt dışılığı yüzde 15e düşürmek diyen Bayraktar, Yakaladığımız ivmeyi düşürmeden devam edeceğiz. En fazla kayıt dışılık yüzde 85 oranla tarımda. Bunun en önemli kesimini kadınlar oluşturuyor. Kadınlarımız için çeşitli yönetmelikler yaparak, bu sorunu çözmek istiyoruz. Bağ-Kur ile ilgili bazı kanunları geçirmeyi başardık ve bu kesimin durumunu iyileştirdik şeklinde konuştu.
    
     -SGK, mükemmel çalışmalar yapıyor-
    
     Bayraktar, kayıt dışı ile mücadelede denetim gücünün artırıldığını ifade ederek, mükelleflerin vergi yükünü azaltarak ve mücadeleyi sürdürerek kayıt dışılığın azaltılabileceğine dikkati çekti.
     Kayıt dışı ile mücadelede toplumsal duyarlılığın sağlaması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı:
     Bu manada SGK, mükemmel çalışmalar yapıyor. Çocuklarımızla konuyla ilgili kitaplar dağıtıyor ve bilinçli bir nesil yetişiyor. Türkiyenin her yerinde SGK merkezleri açılıyor. Bu, vatandaşların ayağına gidiyoruz demektir. Sağlıkta müthiş bir suistimal var. Bundan bahsetmek istemiyorum ama çok büyük bir suistimal var. Bunun için de avuç içi tarama sistemi geliyor.
     SGKnın bu problemlerini aşmamız lazım. Aksi takdirde çiftçinin, emeklinin, çalışanın sorunlarını halletmemiz mümkün değil. Bunun için problemlerimizi mutlaka halletmemiz lazım.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER