Sosyal Problemlere Peygamber Yolundan Çözümler sempozyumu

Sosyal Problemlere Peygamber Yolundan Çözümler sempozyumu -Gaziantepte, 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek sempozyum, insanlığın problemlerine çözüm yolları arayan İslam alimlerini bir araya getirecek


İSTANBUL (A.A) - Yeni Ümit ve Hira dergilerinin düzenlediği Sosyal Problemlere Peygamber Yolundan Çözümler başlıklı uluslararası sempozyum, 5-6 Mayıs tarihlerinde Gaziantepte gerçekleştirilecek.
     Sempozyumun tanıtım toplantısında konuşan Yeni Ümit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Çapan, sempozyumun amacının günümüzde yaşanan problemlere peygamber yolundan çözümler üretmek olduğunu söyledi.
     Anadoludaki zenginlikleri görmek açısından sempozyum yeri olarak Gaziantepi seçtiklerini belirten Çapan, Sempozyuma 60 ülkeden, ilim adamı, fikir adamı, kanaat önderi, maneviyat rehberi ve mütefekkir katılacak. Sempozyumdaki konuların günümüz sorunlarına ışık tutacağına inanıyorum diye konuştu.
     Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezinde yapılacak sempozyumun başlıca konu başlıkları, Peygamber Yolunun Evrenselliği ve Temsil, İçtimai Problemler ve Çözüm Yolları, Peygamber Yolu ve İdeal Toplum, Peygamber Yolunun İlim ve Eğitim Anlayışı, İnsanın Huzuru/Güvenliği ve Selefe Saygı olarak belirlendi.
     İnsanlığın problemlerine çözüm yolları arayan İslam alimlerini bir araya getirecek sempozyumda, 5 dilde çeviri yapılacak.
     (ZA-NAR-KAF)
<< Önceki Haber Sosyal Problemlere Peygamber Yolundan Çözümler sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER