Spor yaparken sağlınızdan olmayın

Spor yaparken sağlınızdan olmayın -SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin: -Kan hastalığı, enfeksiyon bozuklukları ve guatr sorunu olan kişiler ile kronik veya normalin üzerinde karaciğer ve böbrek sorunu bulunanların spor yaparken


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Nedim Çetin, kan hastalığı, enfeksiyon bozuklukları, guatr, karaciğer ve böbrek sorunu bulunan kişilerin spor yaparken dikkatli olması gerektiğini söyledi.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor yaparken aşırı yüklenmeden kaçınılması gerektiğini belirterek, özellikle kalp hastalarının düzenli egzersiz yapmalarının zorunlu olduğunu anlattı.
     Kilo vermek için spor yapılmaz, spor yapmak için kilo verilir diyen Çetin, kontrollü egzersiz yapılması gerektiğini ifade etti.
     Çetin, vücudun yüklenmeye hazırlanmasından sonra spor yapılmasının doğru olduğuna dikkati çekerek, Toplumumuzda spor yapma sadece 1-2 maç izlemeye endekslenmiş. İnsanlar televizyon seyrederek kendisini sporcu yerine koyuyor. Alkol alıp, sigara içip veya oturarak maç izlemek spor sayılmaz şeklinde konuştu.
     İnsan vücudunun harekete endeksli olduğunu belirten Çetin, sözlerini şöyle tamamladı:
     Tempolu yürüyüşe önem verilmeli. Kilolu olan kişilerde yüzme, bisiklet gibi şeylerin öne alınması gerekiyor. Kilo verilerek yüzme ve bisikletten sonra spora geçilmesi lazım. Çünkü eklemlere olan yükleri böylece kaldırıyoruz. Kan hastalığı, enfeksiyon bozuklukları ve guatr sorunu olan kişiler ile kronik veya normalin üzerinde karaciğer ve böbrek sorunu bulunanların spor yaparken dikkatli olması gerekir.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Spor yaparken sağlınızdan olmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER