Suriye Halkının Özgürlük Mücadelesi konferansı

Suriye Halkının Özgürlük Mücadelesi konferansı


ŞANLIURFA (A.A) - Siverek Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneğince (Siverek-Der) Suriye Halkının Özgürlük Mücadelesi konferansı düzenlendi.
     İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa, İnsanı Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi Osman Atalay ile Suriyede rejim askerlerince 70 gün gözaltında tutulan gazeteci Adem Özköse konuşmacı olarak katıldı.
     Atalay, konuşmasında Türkiyedeki Müslümanların, Arap Baharını samimi bulmadıklarını savundu.
     Arap ülkelerinde yaşanan ayaklanmaların arkasında batı ülkelerin olduğunu iddia eden Atalay, şunları kaydetti:
     Bu ayaklanmaların arkasında batı ülkeleri vardı ama biz belli bir müddet sonra baktık ki İsrail ve ABD büyük elçilikleri basıldı. Bölgede babadan oğula geçen bir diktatörlük sistemiyle mücadele etmeye başlayan Müslümanları gördük. Özellikle Mısırda yapılması tüm dünya kamuoyunun da dikkatini çekti. Çünkü Mısır, Arapların başkenti özelliğini taşıyor. Mısır halkı oturursa Arap halkı da oturur, Mısır halkı ayaklanırsa Arap halkı da ayaklanır. Arapların tarihi Mısır ile eşdeğerdir
     Özköse ise Ortadoğu ve Suriye üzerinden yaşananları anlamak için tarihe bakılması gerektiğini belirterek batılı ülkelerin hedeflerinin Müslüman devletleri bölmek olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Suriye Halkının Özgürlük Mücadelesi konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER