Tarihi Evlerin Restorasyonu toplantısı

Tarihi Evlerin Restorasyonu toplantısı


BİTLİS (A.A) - Bitliste Tarihi Evlerin Restorasyonu toplantısı yapıldı.
     Vali Veysel Yurdakul başkanlığında yapılan toplantıda, tarihi evlerinin restorasyonunda yürütülecek çalışmalar ele alındı.
     İl Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yurdakul, kentin tarihi, konuk, etnografik evlerinin restore edilip, tanıtılması gerektiğini söyledi.
     Restorasyonlarda en büyük sıkıntılarının mülkiyet sorunu olduğunu kaydeden Yurdakul, şöyle konuştu:
     Tarihi evlerin onarım aşamasında bazı evlerde mülkiyet sıkıntısı yaşıyoruz. Mülkiyeti başkasının üzerine olan evlerin restorasyonu yapılmıyor. Öncelikli konumuz bu evlerde bulunan mülkiyet sıkıntısını halletmek olacak. Binaların mülkiyet problemleri çözüldükten sonra, restorasyon işi daha başarılı geçecektir. Görünen o ki öncelikle Bitlis Valiliği Özel İdaresi, Bitlis Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortak çalışmaları ile çalışmalar yürütülecek.
     İlk etapta 3 tarihi binanın restorasyonun yapılacağını ve bu yapıların vatandaşlara örnek bina olarak gösterileceğini belirten Vali Yurdakul, ayrıca bir kampanya başlatarak, her kurumun bir tarihi yapıyı restore etmesinin sağlanacağını sözlerine ekledi.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Mirza Irmak ve çok sayıda kurum amiri katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tarihi Evlerin Restorasyonu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER