Tasarlayarak istihdama katılacaklar

Tasarlayarak istihdama katılacaklar -Gaziantepte yürütülen Tasarımda Kadın İzi projesiyle sanayi ürünleri ve mobilya tasarım eğitimi alan kadınlar, kalifiye olarak istihdama katılmaya hazırlanıyor -Proje koordinatörü Necip Özt


GAZİANTEP (A.A) - Kemal Karagöz - Gaziantepte yürütülen Tasarımda Kadın İzi projesiyle sanayi ürünleri ve mobilya tasarım eğitimi alan kadınlar, kalifiye olarak istihdama katılmaya hazırlanıyor.
     Mehmet Akif Ersoy Endüstri Meslek Lisesi koordinesinde, Gaziantep Ticaret Odası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen proje çerçevesinde, kenar semtlerde oturan ve bazıları üniversite eğitimi almış 20 kadına uzman eğitmenler eşliğinde tasarım kursu veriliyor.
     Lisenin Plastik Teknolojisi Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Necip Öztabur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işsiz kadınlara bilgisayar aracılığıyla tasarım yapma tekniklerini öğrettiklerini belirtti.
     Eğitim sayesinde kursiyerlerin iş yaşamına daha kalifiye olarak katılmalarını sağlayacaklarını ifade eden Öztabur, şöyle konuştu:
     Teknoloji çok hızlı gelişiyor ve özellikle tasarım alanında yeni ürün tasarlama alanında eleman ihtiyacını göz önünde bulundurarak böyle bir projeye gerek duyduk. Sosyal Destek Programı kapsamında yürütülen projenin bütçesi 50 bin lira. Belirli bir yaş aralığı koymadık ancak kursiyerlerimiz 20-35 yaş aralığında. Bütün kursiyerlerimizin iş bulmasını hedefliyoruz. Kursiyerlerimizi iş sahibi yapmayı planlıyoruz. Onların istihdam konusunda yönlendiriyoruz. 2 kursiyerimiz işe başladı.
     Öztabur, projenin 9 aylık bir proje olduğunu, 6 ayını hafta sonları da olmak üzere eğitimle geçirdiklerini, yaklaşık 376 saat program uyguladıklarını kaydetti.
    
     -İş bulacağımdan ümitliyim-
    
     Kursiyerlerden Adıyaman Üniversitesi Mobilya Dekorasyon Bölümü mezunu Fatma Ela Tansel (25) ise kursu iş imkanı fazla olduğu için tercih ettiğini ve projeden memnun olduğunu söyledi.
     İş bulacağından oldukça ümitli olduğunu dile getiren Tansel, 6 aydan beri kursa devam ediyorum. Kurstan oldukça memnunum. Çevremdekilere ve özellikle işsiz arkadaşlarıma da bu kursu tavsiye ediyorum. Kursla birlikte kendimi geliştirdiğime inanıyorum. İnşallah iş bulacağım diye konuştu.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Tasarlayarak istihdama katılacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER