Timsah Arenanın inşaat süreci internetten izlenebilecek

Timsah Arenanın inşaat süreci internetten izlenebilecek -Kaba inşaatının yaklaşık yüzde 70i tamamlanan Timsah Arena Stadının inşaat çalışmaları internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kaba inşaatının yaklaşık yüzde 70i tamamlanan Timsah Arena Stadının inşaat çalışmaları, internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, belediye bünyesindeki yazılım geliştiriciler tarafından altyapısı hazırlanan çalışma ile stadın inşaat çalışmalarının kesintisiz canlı olarak internet üzerinden yayımlandığı bildirildi.
     İnşaatın kısa zamanda tamamlanması için çalışmaların gece de sürdürülmesi amacıyla inşaat alanının çevresinin aydınlatıldığı belirtilen açıklamada, gece gündüz ayrımının ortadan kaldırıldığı inşaat alanında 14ü mühendis, toplam 180 personelin, 2 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalıştığı, inşaat sahasına kurulan beton santralinin beton dökme işlemlerininde ciddi zaman kazandırdığı kaydedildi.
     Velodromda 68x105 metre saha alanı, 283x212 metre kabuk ölçüleri bulunan 3 kat, 2 bodrum katı ve 1 platform katı olmak üzere toplamda 6 kat olarak yaklaşık 179 bin 611 metrekare betonarme inşaat alanı içeren Bursa Büyükşehir Belediyesi Timsah Arena Stadının 8 bloktan oluştuğu belirtildi.
     Açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepenin, stadyum gibi büyük projelerin kentlerin gündemine ancak 150 yılda bir geldiğini söylediği belirtilerek şu ifadelerine yer verildi:
     Bursanın en prestijli projelerinden biri inşa ediliyor. Stat inşaatı, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle sürüyor. Yoğun çalışma temposunun hızını daha da artırarak, inşaatı belirlenen sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Yapımı büyük hızla ilerleyen kaba inşaatın yüzde 70lik bölümü tamamlandı. Gerek Bursada gerekse başka illerde herkes bize stadın inşaatını soruyor. Artık Velodroma gitmeden inşaatı görme imkanı sağlandı. Merak eden vatandaşlarımız, evlerinde, işlerinde, ofislerinde istedikleri zaman belediyenin sitesine girip, inşaatın hangi aşamaya ulaştığını rahatlıkla görebilecek.
    
     -Timsah Arena Stadı-
    
     Bursa Büyükşehir Belediyesi Timsah Arena Stadının seyirci kapasitesi 45 bin olacak ve ayrıca 207 engelli koltuğu bulunacak.
     Kapalı otopark 652 araç ve 2 otobüse hizmet verirken, daha sonraki ihalede planlanan çevre tanzimi ile beraber açık alan dahil olmak üzere toplam bin 1562 araç ve 256 otobüse hizmet verecek 96 bin 151 metrekare otopark alanı oluşturulacak.
     Stadın çatısı Bursasporun simgesi olan timsah görümünde olacak. Toplam 4 bin 484 metre kare alana sahip 72 adet locanın bulunacağı statta 60 adet turnike ve 84 adet stat giriş kapısı yer alacak.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Okan Yardımcı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Timsah Arenanın inşaat süreci internetten izlenebilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER