Tohum Ektik Çiçek Topladık Projesi

Tohum Ektik Çiçek Topladık Projesi -Bayburt Belediyesi tarafından yürütülen projeye katılan kursiyerler, sertifikalarını aldı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediyesi tarafından yürütülen Tohum Ektik Çiçek Topladık Projesine katılan kursiyerler, sertifikalarını aldı.
     Belediye Şehir parkında düzenlenen sertifika törenine, Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Proje Sorumlusu Belediye Temizlik İşleri Müdürü Beyza Uçurum, belediye çalışanları ve kursiyerler katıldı.
     Proje ile aile ekonomilerine önemli katkılar sağlanacağını ifade eden Bayburt Valisi İpek, törende yaptığı konuşmada, Bayburtun bayanlarının bu şekilde bir şeyler yapması bizi her zaman sevindiriyor. Aile ekonomilerine katkıda bulunmanız çok önemli. Geçen yıl ilk defa Bayburtun nüfusu 2 bin 500 kişi arttı. Son 40 ile 50 yıldan beri nüfusu hep azalan bir ildi. Bayburtta istihdam sorununu hükümetimiz ciddi anlamda çözdü. Sizlerde buna katkıda bulunuyorsunuz gayret sarf ediyorsunuz diye konuştu.
     AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek ise son yıllarda kentte kadınların istihdama yönelik çalışmalarla ön plana çıktığını belirterek, Bayanlarımız artık evlerine ekmek götürmeye başladı. İnşallah bunun devamı gelecektir. Bu sene burada bitmeyecektir. Önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda sosyal projeler artarak devam edecektir. Bayanların iş alanında aktif olmaları Bayburtta zordur. Biliyorsunuz kültürel ve sosyal yapımız nedeniyle bayanlarımız evden fazla dışarı çıkamazdı. Şimdi hem iş alanında hem de siyaset alanında bayanlarımızdan daha fazla beklentimiz var dedi.
    
     -150 bin adet çiçek ürettik
    
     Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından kabul edilen proje ile kentte seracılığın geliştirildiğini anlatan Bayburt Belediye Başkanı Polat, Belediye her sene belli bir oranda parasını vermek suretiyle şehre çiçek ektirirdi. Bundan önceki süre zarfında yaklaşık 25 ile 35 bin çiçek ektirirdik. Ancak kendi üretimimizi yapalım, hem daha fazla çiçek elde etmiş olalım hem de SODES projesi çerçevesinde kadınlarımıza istihdam oluşturalım diye düşündük ifadelerini kullandı.
     Proje ile üretilen çiçeklerin kenti süslediğini ve kadınlara ek bir gelir kapısı açıldığını vurgulayan Polat, şunları kaydetti:
     Çiçek üretimi işini bundan sonraki dönemde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Dolayısıyla projede yazımından takibine kimin emeği geçtiyse teşekkür ediyorum. Sizin sayenizde Bayburt daha çok çiçeğe sahip oldu. Bayburtta bu sene 150 bin adet çiçek ürettik ve onlar şuanda Cumhuriyet caddesinde duruyorlar. Bu projemizde özellikle kadınlarımızı motive etme konusun emeği olan temizlik işleri müdürümüzün de emeği çok.
     Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim alan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Tohum Ektik Çiçek Topladık Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER