Tokat Sempozyumu başladı

Tokat Sempozyumu başladı -Sempozyumun açılışında Vali Mustafa Taşkesen ve diğer yetkililer, Tokatın tarihi, kültürel özellikleri ve sosyo-ekonomik durumu hakkında konuşmalar yaptı


TOKAT (A.A) - Gaziosmanpaşa Üniversitesinin (GOÜ) öncülüğünde, Tokat Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Kent Konseyinin katkılarıyla düzenlenen Tokat Sempozyumu başladı.
     GOÜ Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumda konuşan Vali Mustafa Taşkesen, Medeniyetimizin filizlendiği şehirlerin başında gelen, Anadolu hazinesinin bu nadide parçası Tokatımıza hoş geldiniz. Bugün fevkalade önemli ve değerli bir akademik etkinliğin açılışını yapıyoruz. Tokatımızın tarihsel, kültürel, sosyo-ekonomik özelliklerinin bilimsel bir anlayışla ele alınıp değerlendirileceği, ilimizin geleceği için önemli olan bir sempozyumun tabiri caizse başlama vuruşu için buradayız diye konuştu.
     AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise Tokatın tarihinden yemek-giyim kültürüne kadar tüm özellikleri üzerinde çalışma yapılmasının yöreye çok büyük ufuklar kazandıracağını her platformda dile getirdiğini belirterek, sempozyumun Tokatın geleceği açısından çok önemli olduğuna inandığını söyledi.
     Belediye Başkanı Adnan Çiçek de bir yıl önce Tokat protokolü ile 2012 yılı içerisinde yörede kültürel faaliyetler kapsamında neler yapılabileceği konusu konuşulurken sempozyum yapılmasının gündeme geldiğini anımsatarak, güzel bir sempozyum olmasını diledi.
     GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise üniversitelerin toplumların sorunlarına bilimsel çözümler sunan, kültürel dünyasına katkıda bulunan kurumlar olduğunu belirterek, Tokatta şöyle ya da böyle her konuda çalışma yapan, söyleyecek sözü olan herkesin sempozyumda yer almasını, bir araya gelmesini, bilimsel olarak katkı sağlamasını ve sinerji oluşturmasını amaçladık dedi.
     Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Açıkel ise sempozyumun ulusal nitelikte olduğunu vurguladı. Açıkel, sempozyumun ana temasının Geçmişten Günümüze Tokatın Sosyal ve Ekonomik Durumu olarak belirlendiğini ifade etti.
    
     -Tarihçi yazar Afyoncu-
    
     Sempozyuma konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Doç. Dr. Erhan Afyoncu ise kendisinin öğrencilik yıllarında merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde eğitimle, felsefeyle ilgili arka arkaya sempozyumlar yapıldığını anımsatarak, 25-30 yıl önce Anadoluda hemen hemen hiçbir şehirde sempozyum yapılmamıştı. Tokat bu konuda öncüydü dedi.
     Merhum Yazıcıoğlunun, düzenlediği sempozyumlarla çevredeki bütün tarihçileri, ilahiyatçıları, felsefecileri, birçok alimi topladığını hatırlatan Afyoncu, Tokatlı bunları gördü. Bu adamlar Tokatı gördü. Bu son derece önemli bir hadiseydi ki o zamanlar iletişim de çok zayıftı diye konuştu.
     Yazıcıoğlunun başlattığı sempozyumların bir süre yapılmadığını ifade eden Afyoncu, Valiler Şerif Yılmaz ve Mustafa Taşkesenin bu sempozyumları devam ettirdiğini söyledi.
     Sempozyumun 3 Kasımda sona erecek.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokat Sempozyumu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER