Torun hasreti Almanyadaki yangınla acıya dönüştü

Torun hasreti Almanyadaki yangınla acıya dönüştü -Afyonkarahisarda yaşayan Yılmaz-Semiha Oruç çifti, 4 torunundan Almanyadaki yangın faciasında yaşamını yitiren iki torununun acısını yaşıyor -Çift, sadece fotoğraflardan tanıdı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör - Almanyanın Backnang kentindeki yangın faciasında 7 çocuğuyla ölen Nazlı Özcan Soykanın, 2005 yılında trafik kazasında yaşamını yitiren ilk eşinden olan iki çocuğunun Afyonkarahisarda yaşayan dedesi ve babaannesi, sadece fotoğraflardan tanıdıkları ve bir gün gelip ellerini öpeceklerini düşünerek avundukları 4 torunundan ikisinin cenazelerini bekliyor.
     AA muhabirlerinin edindiği bilgiye göre, gurbetçi bir ailenin kızı olarak Almanyada dünyaya gelen ve yangın çıkan evde 40 yaşında hayatını kaybeden Nazlı Özcan Soykan, Afyonkarahisarda doğup büyüyen Süleyman Oruç ile bu ülkede 1990 yılında evlendi.
     Soykanın, Oruçtan boşanıncaya kadar yaklaşık 8 yıl süren ilk evliliğinde, Semiha (20) ve Halil Oruçun (15) yanı sıra yangın sonucu 17 yaşında vefat eden Hatice ve 14 yaşında hayatını kaybeden Yılmaz Oruç adlı çocukları oldu.
     Daha sonra Kırşehirli Sami Soykan ile evlenen Nazlı Özcan Soykanın, bu evliliğinden de İbrahim (11) ile Abdulkadir, İzzet, Yasin, Ahmet ve Murat Soykan adında çocukları dünyaya geldi. Abdulkadir 8, İzzet 7, Yasin 6, Ahmet 3 yaşında, Murat bebek de henüz 6 aylıkken yangın faciasında can verdi.
     Nazlı Özcan Soykan, ilk eşi Süleyman Oruçun bir trafik kazasında vefatına kadar eski kayınpederi Yılmaz Oruç ve eski kayınvalidesi Semiha Oruç ile sadece bir kez görüştü. Nazlı Özcan Soykan, eski eşinin 2005te trafik kazasında vefat etmesinin ardından çocuklarını kendisinden alacaklarını düşünerek, Oruç çiftiyle görüşmediği iddia edildi.
    
     -Çocukları buraya getirip hasret giderecektik-
    
     Emekli taksici Yılmaz Oruç, AA muhabirine, oğlunun 1998de eşiyle tartışıp Türkiyeye döndükten sonra ondan boşandığını ve bir daha Almanyaya gitmediğini, 2005te ise trafik kazasında öldüğünü söyledi.
     Torunlarından Semihayı 3 aylıkken gördüklerini, diğer 3 torununu ise hiç görmediklerini belirten Oruç, Yıllarca torun hasretiyle yaşadık. Bir gün gelip ellerimizi öpmelerini bekledik. Şimdi ikisini kaybettik. Hiç olmazsa cenazelerinin buraya getirilmesini istiyoruz dedi.
     Semiha Oruç da oğluyla Nazlı Özcan Soykanın görücü usulüyle evlendiğini dile getirerek, torunlarını sadece fotoğraflardan tanıdıklarını ifade etti.
     Yılmaz-Semiha Oruç çiftinin diğer oğlu Ethem Oruç ise nerede yaşadıklarını bilmediği yeğenlerinin izini, sosyal paylaşım siteleri sayesinde bulduğunu anlattı.
     Bir süre bu siteler aracılığıyla iletişim kurdukları yeğenlerinden en büyüğü olan Semihanın, geçen yıl eşiyle Afyonkarahisara gelip kendisini ziyaret ettiği bilgisini veren Oruç, yangında ölen yeğenleri Hatice ve Yılmaz Oruçun bu yaz Afyonkarahisara gelmeyi planladıklarını kaydetti.
     Yengesiyle de görüşmeyi planladıklarını ancak bu acı olayın meydana geldiğini söyleyen Oruç, Çocukları buraya getirip hasret giderecektik. Yaklaşık 19 yıllık hasret var. Semiha 19 yaşında evlenmiş olarak geldi. Çok güzel de diyaloğumuz oldu. Her yıl Türkiyeye geleceklerdi. Şimdi dört gözle yeğenlerimden hem sağ olanların hem de rahmetli olanların cenazelerinin gelmesini bekliyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Torun hasreti Almanyadaki yangınla acıya dönüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER