TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi

TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi -Türk Silahlı Kuvvetleri koordinatörlüğünde, Gaziantep Sanayi Odası destekleriyle Gaziantepte ilk kez düzenlenen sergi, kapılarını açıyor -GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu: -Yurt savunmas


GAZİANTEP (A.A) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koordinatörlüğünde, Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) destekleriyle düzenlenen TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi, kapılarını açıyor.
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepin bu sergiye ilk kez ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, sergide Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 3 bin 500 malzemenin tanıtılacağını belirtti.
     TSKnın ihtiyaçlarının yerli sanayiyle karşılanmasının önemine işaret eden Konukoğlu, gün geçtikçe savunma sanayinin ürün çeşitliliği ve yurt dışı pazar paylarının arttığını belirtti.
     Konukoğlu, şunları kaydetti:
     TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi ile yurt savunmasında dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli sanayi üretiminin desteklenmesi amaçlanıyor. Katılımcılar, yetkililerle birebir görüşme yaparak üretebilecekleri ürünleri belirleyerek, işbirliği fırsatı elde edecek. TSK envanterindeki sistemlerde kullanılan ve yurt dışından tedarik edilen malzemelerin yerli piyasadan karşılanması sayesinde ülke ekonomisine de büyük katkı sağlanacaktır.
     Konukoğlu, sergi kapsamında 3-6 Ekim tarihleri arasında Milli Savunma Bakanlığı personeli tarafından sanayicilere eğitim verileceğini bildirdi.
    
     -Türk Yıldızlarından muhteşem gösteri
    
     Konukoğlu, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızlarının sergi kapsamında pazar günü saat 16.00da gösteri uçuşu yapacağını da belirtti.
     Türk Yıldızlarının dünyaca bir üne sahip olduğunu vurgulayan Konukoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Türk Yıldızları dünyada sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek takım olarak gösteriliyor. Saatte yaklaşık 900 ile bin 200 kilometre hızla hareket eden Türk Yıldızları, seyir ve estetiği bir arada sunacak. Adrenalin yükselten hareketlerle Gazianteplileri selamlayacak olan yıldızlar gösteriyi izlemeye gelenlere büyük coşku ve unutulmaz bir gün yaşatacak.
     TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi, 8 Ekim Pazartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.
     Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek serginin saat 14.00de yapılacak açılış törenine, il yöneticilerinin yanı sıra, üst düzey askeri yetkililer katılacak.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER