Turizmde Sınır Ötesi İşbirliği çalıştayı

Turizmde Sınır Ötesi İşbirliği çalıştayı -Samsun Valisi Aksoy: Türkiye, 30 milyonu aşan turist potansiyeliyle dünyadaki önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelmiştir


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye, 30 milyonu aşan turist potansiyeliyle dünyadaki önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelmiştir dedi.
     Aksoy, Yelken Kulüpte düzenlenen Turizmde Sınır Ötesi İşbirliği Gelişim ve Perspektifi çalıştayının açılışında yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinesinde gerçekleştirilen çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
     Türkiyenin son yıllarda turizmde büyük yol aldığını, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiyenin turizm noktasında farklılıkları olduğunu anlatan Aksoy, Türkiye, 30 milyonu aşan turist potansiyeliyle dünyadaki önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelmiştir diye konuştu.
     Ülkenin henüz keşfedilmemiş bölgeleri olduğunu, Samsunun potansiyelinin yüksek olmasına rağmen turizm pastasından yeterince pay alamadığını ifade eden Aksoy, Samsunun kültürel değerlere, doğal güzelliklere sahip bir kent olduğunu vurguladı.
     Samsunda turizmi geliştirmek adına önemli çalışmaları olduğunu dile getiren Aksoy, şunları kaydetti:
     Kentte turizmi daha iyi bir noktaya taşımak adına turizm altyapısıyla ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Samsunda Kültür ve Turizm Bakanlığınca çeşitli tarihlerde belirlenmiş turizm alan ve merkezlerimiz var, bu merkezleri faaliyete geçirmek için gayret içindeyiz. Özellikle Samsunun en önemli ihtiyaçlarından biri konaklama, yatak sorunumuz. Bin 700 civarında yatağımız var. Bu yatak sorununu çözme adına başlatılmış projelerimiz var. 5 yıldızlı bir otelin inşaatı devam ediyor. Bir 5 yıldızlı otelimizin de temel atma aşamasındayız. Bu çalışmalar Samsunda yatak anlamında ihtiyaç duyduğumuz önemli bir sorunu ortadan kaldıracak.
    
     -Turizmi, ülkeler arasındaki barışın köprüsü olarak görmekteyiz-
    
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Asya-Ortadoğu Türk Cumhuriyetleri Şube Müdürü Bülent Araslı ise Türkiyenin turizm bakımından önemli potansiyele sahip olduğunu aktardı.
     Türkiyenin turizmdeki başarısının her geçen yıl arttığını belirten Araslı, Biz ülke olarak turizmi, ülkeler arasındaki barışın köprüsü olarak görmekteyiz dedi.
     Bölgede düzenlenen turizm fuarlarına Türkiyenin katıldığını, İran, Gürcistan ve Azerbaycanda gerçekleştirilen birçok fuarda Türkiyenin katılımcı olduğunu vurgulayan Araslı, bölge ülkelere yapılan uçak seferlerinin de arttığını söyledi.
     15 Temmuza kadar devam edecek çalıştayın açılışında, İran, Gürcistan ve Azerbaycandan gelen temsilcilerle görüş alışverişinde bulunuldu.
     Çalıştayın ikinci ve son gününde tanıtım turları yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Turizmde Sınır Ötesi İşbirliği çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER