Türk Kadınının Siyasetteki Yeri konulu panel

Türk Kadınının Siyasetteki Yeri konulu panel -CHP İzmir Milletvekili Güler: -Bir gün gelecek örgütlerimizden birisinde kadın sayısı erkek sayısından o kadar fazla olacak ki erkekler için kota uygulayacağız (Fotoğra


ZONGULDAK (A.A) - CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Bir gün gelecek örgütlerimizden birisinde kadın sayısı erkek sayısından o kadar fazla olacak ki erkekler için kota uygulayacağız dedi.
     Güler, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonunda düzenlenen Türk Kadınının Siyasetteki Yeri konulu panelde yaptığı konuşmada, kadınların istihdamdaki paylarının çok düşük olduğunu söyledi.
     Türkiyede 20 milyona yakın ev kadını olduğunu belirten Güler, şunları kaydetti:
     Ev kadını dediğin işçinin, köylünün ve insan türünün en ağır işlerini yapandır ama çalışıyor sayılmaz. Çalışan kadınların en iyi durumda oldukları yer de kamu sektörüdür. Okur yazarlık bakımından erkeklere oranla kadınların ve kızların okur yazarlığı hala çok düşük. İş yaşamı bakımından kadınlara yine halen tamamlayıcı işler verilip yöneticilik söz konusu olduğunda oralarda yer vermemek çok yaygın. Yönetim ve siyasetteki durum da bir faciadır.
    
     -Partimize cinsiyet kotası getirdik-
    
     Yönetim ve siyasetteki kadın sayısını aşabilmek için parti olarak cinsiyet kotasını getirdiklerini belirten Güler, Biz kadın kotası getirmedik. Bu çok önemli. Bir gün gelecek örgütlerimizden birisinde kadın sayısı erkek sayısından o kadar fazla olacak ki erkekler için kota uygulayacağız dedi.
     Güler, kadın ve erkeğin eşit olduğuna inandıklarını ifade ederek, Biz kadını özgürleştirmeyi hedefleyen bir partiyiz. Bu doğruyu her zaman her ortamda hiç sesimiz titremeden bunu gündeme getirmeye devam etmeliyiz. Türban sorunun görmezden gelerek aşmak gerçekten zor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Türk Kadınının Siyasetteki Yeri konulu panel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER