Türkiyede Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri

Türkiyede Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri semineri -Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay: -Yaşam hakkı ihlallerinin en uç noktası, şiddet uygulayarak kişinin hayatına son verilmesidir. Şiddetin en uç noktası i


ANTALYA (A.A) - Umut Vakfının katkılarıyla düzenlenen Türkiyede Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri Yerel Medya Semineri Antalyada başladı.
     Dedeman Antalya Otelde yapılan Türkiyede Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri Yerel Medya Seminerine Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, Umut Vakfı Onursal Mütevellisi ve Milliyet Gazetesi Köşe yazarı Nail Güreli, Psikiyatr Dr. Ayhan Akcan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ile kentteki medya kuruluşlarının çalışanları ve temsilcileri katıldı.
     Nazire Dedeman Çağatay, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, yaşam hakkı ihlallerinin demokratik çabalara sekte vurduğunu, dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyanın ise kamu adına denetim yaparak kamuoyu oluşturma gücüyle işleyişe önemli katkılar sağladığını söyledi.
     Medya ile yaşam hakkını ele alıp irdelemekten daha doğal bir sebep bulunmayacağını ifade eden Çağatay, Yaşam hakkı ihlallerinin en uç noktası, şiddet uygulayarak kişinin hayatına son verilmesidir. Şiddetin en uç noktası ise bireysel silahlanmadır. Medya sayesinde Türkiyenin şiddet haritasının daha kolay görebiliyoruz. Silahlanma konusunda Türkiye 178 ülke arasında maalesef 14. sırada. Son 10 yılda ateşli silahlarla işlenen suçlarda yüzde 83 artış olmuştur dedi.
     Cağatay, Türkiyenin değişimci gücü olan medyanın, özellikle de yerel medyanın şiddet ve bireysel silahsızlanma konusundaki olaylar ile olayları yansıtma biçimine objektif, meslek gereklerine uygun eleştirel yaklaşımının önemli olduğunu belirtti.
     Şiddet haberlerinin günlük yaşamda en çok ilgi çeken ve okunan haberler arasında yer aldığına dikkate çeken Çağatay, Bu haberlerin ve olayların tanığı gazeteciler, bir tür hikaye anlatıcısı olarak toplumsal kanaat ve davranışları şekillendirdiklerinin farkındalar. Gazeteciler tanık oldukları olayları anlatırken taşıdıkları sorumluluğun bilincinde midirler- Seminerde bu konularda tüm detaylarıyla ele alınarak örnekleriyle incelenecektir diye konuştu.
     Seminer, daha sonra Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeninin oturum başkanlığında Eleştirel Gazetecilik, Şiddet Haberleri konulu oturumla devam etti.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkiyede Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER