Adilcevaz Belediye Başkanı Göksoy:

Adilcevaz Belediye Başkanı Göksoy: -Van Gölüne kıyısı bulunan Ahlat, Tatvan ve Adilcevazda su sporları için merkezler oluşturuluyor


BİTLİS (A.A) - Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, Van Gölüne kıyısı bulunan Ahlat, Tatvan ve Adilcevazda su sporları için merkezler oluşturulduğunu belirtti.
     Göksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van Gölünün Bitlis kısmındaki alanlarını sportif faaliyetlerle değerlendirmek istediklerini söyledi.
     Spor yapmak isteyenleri bu ilçelere çekerek, gölden daha fazla yararlanmayı amaçladıklarını ifade eden Göksoy, şöyle konuştu:
     Bitlisin göl kenarındaki ilçeleri, Van Gölünden yeterince faydalanamıyor. Son yıllarda Ulaştırma Bakanlığı, gölde sportif etkinliklerin yapılması ve ulaşım yönüyle ciddi bir çalışma başlattı. Ahlat, Adilcevaz ve Van taraflarında balıkçı barınakları ve iskeleler yapılıyor. Turizm amaçlı Ahlat ve Vana deniz otobüsleri seferler yapıyor. Bu diğer ilçelere yayılacak. Gölden daha fazla yararlanmayı planladık. Hükümetimiz de ciddi destekler veriyor. Şu anda Van Gölüne kıyısı bulunan Ahlat, Tatvan ve Adilcevazda su sporları için merkezler oluşturuluyor.
     Adilcevazdaki Süphan Dağı, Ahlatın tarihi mekanları, Tatvandaki Nemrut Krater Gölü ve Van Gölü ile Bitlisin turizmde bir cazibe merkezi olacağına inandığını anlatan Göksoy, Adilcevaz sahil geçişini en güzel şekilde yapmayı planladıklarını kaydetti.
     Göksoy, projelerin tamamlanması ile ilçeye daha fazla yerli ve yabancı turistin geleceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Adilcevaz Belediye Başkanı Göksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER