Türkiyede Zaman fotoğraf sergisi, Bursada

Türkiyede Zaman fotoğraf sergisi, Bursada


BURSA (A.A) - Zaman gazetesinin 25. yılı için hazırlanan Türkiyede Zaman (Time in Turkey) fotoğraf sergisi, Bursada düzenlenen törenle açıldı.
     Şefik Bursalı Sanat Galerisindeki açılış törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Mary Ellen Mark, Fotoğraf Sanatçısı Samuel Bollendorff, Zaman gazetesi Fotoğraf Servisi Editörü Selahattin Sevi ve davetliler katıldı.
     Törende konuşan Bursa Valisi Harput, fotoğrafların, dünya çapında çok ünlü sanatçılar tarafından çekilmiş olmasının çok önemli olduğunu dile getirerek, Zaman gazetesinin 25. yılı dolayısıyla, 25 ayrı ülkeden, 25 ayrı sanatçının fotoğraflarının görüyoruz. Gerçekten, 25 yıl boyunca iyinin, doğrunun, güzelin, hakkın yanında olarak bu alanda büyük hizmetler veren gazetenin bu hizmeti Bursaya taşıması bizi memnun etmiştir dedi.
     Sergide emeği geçen tüm fotoğrafçılara teşekkür eden Harput, serginin, Bursayı dünya çapında tanıtmasına önemli katkıda bulunacağını söyledi.
     Sergiye Sular Altında portfolyosu ile katkıda bulunan Fotoğraf Sanatçısı Samuel Bollendorff ise, Türkiyenin dünyanın yeni gücü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Türkiyede aslında iyi şeyler de var, kötü şeyler de. Ben, ikisini dengelemeye çalıştım. Hem iyi şeylere baktım. Hem kötü şeylere baktım. Anadoluda 8 gün boyunca seyahat ettik. Bu, tabi ki kısa bir zaman. Fakat içtenlikle ve samimiyetle bu işi yapmaya çalıştım.
     Ünlü fotoğrafçı Steve McCurrynin Bursa Karabaş-i Veli Dergahında çektiği semazen fotoğrafları ile katkıda bulunduğu Türkiyede Zaman fotoğraf sergisi, 10 Ekime kadar görülebilecek.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Türkiyede Zaman fotoğraf sergisi, Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER