Türkiyenin hidrokarbon potansiyeli

Türkiyenin hidrokarbon potansiyeli -TPAO Arama Dairesi Başkanı Şahintürk: -2012 yılında 8 petrol ve 3 gaz sahası keşfimiz bulunmaktadır


SAKARYA (A.A) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Arama Dairesi Başkanı Ömer Şahintürk, 2012 yılında 8 petrol ve 3 gaz sahası keşfimiz bulunmaktadır dedi.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Türkiyenin Hidrokarbon Potansiyeli ve TPAOnun Son Dönem Faaliyetleri konulu seminerde konuşan Şahintürk, petrolün olmazsa olmaz ögesinin kaynak kaya, rezervuar kaya, örtü kaya ve kapan olduğunu anlattı.
     Petrolün 1860tan itibaren dünyanın gündeminde yer ettiğine dikkati çeken Şahintürk, 1861 yılından 1970e kadar petrol fiyatları, bugünün varil fiyatlarıyla çok fazla değişiklik göstermemekte. 1970ten itibaren petrol, dünyada ekonomik silah olarak kullanılmaya başlandı diye konuştu.
     Kriz dönemlerinde petrol fiyatlarının arttığını vurgulayan Şahintürk, Çinin enerji tüketiminde birinci sırada bulunduğunu, Türkiyenin ise 26ncı sırada yer aldığına işaret ederek, Trakyada, 2006 ve 2012 yılları arasında 26 sahada keşif yapıldı. 2012 yılında 8 petrol ve 3 gaz sahası keşfimiz bulunmaktadır diye konuştu.
    
     Muhabir: Enes Duran - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiyenin hidrokarbon potansiyeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER