Türkiyenin ilk bölgesel havalimanına yeşil makyaj

Türkiyenin ilk bölgesel havalimanına yeşil makyaj -Kütahyanın Altıntaş ilçesinde inşa edilen ve bu ay açılması beklenen Zafer Havalimanının bağlantı yolu ile çevresi, boylu ağaç ve fidanlarla yeşillendirildi -Kütahya Orman Bölge


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Türkiyenin ilk bölgesel havalimanı niteliğiyle Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerine yönelik inşa edilen ve bu ay hizmete girmesi planlanan Kütahyanın Altıntaş ilçesindeki Zafer Havalimanının bağlantı yolu ile çevresi, boylu ağaç ve fidanlarla yeşillendirildi.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca alınan yatırım kararı doğrultusunda ihalesi 2010 yılında gerçekleştirilen Zafer Havalimanının temeli, Altıntaş ilçesine bağlı Alibey köyü yakınındaki alanda 22 Nisan 2011de atıldı.
     Yüklenici firma IC İçtaş İnşaat A.Ş tarafından inşaatı tamamlanma aşamasına getirilen Zafer Havalimanı, hizmete girdiğinde Türkiyenin ilk bölgesel havalimanı ve Türkiyede yap-işlet-devret modeliyle yapılan ilk havalimanı olacak.
     Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ile IC İçtaş İnşaat A.Ş arasında imzalanan 29 yıl 11 aylık dönemi kapsayan yap-işlet-devret sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen proje, bu sürenin bitiminde DHMİ Genel Müdürlüğüne devredilecek.
     Sözleşmeye göre 36 ayda hizmete girmesi öngörülen tesis, yoğun çalışmalar sonucu tamamlanma aşamasına getirildi ve bu ay açılması planlanıyor.
     İç hatlar ve dış hatlar olmak üzere yılda ortalama 2 milyon kişinin geçiş yapması beklenen havalimanının açılışa hazırlanmasına yönelik bağlantı yolu ve tesis çevresinde ağaçlandırma çalışması yürütülüyor.
    
     -Bağlantı yolunun çevresi boylu ağaçlarla donatıldı-
    
     Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, AA muhabirine, Kütahya-Afyonkarahisar karayolundan Zafer Havalimanına ulaşımın sağlandığı yaklaşık 7 kilometrelik bağlantı yolunun kenarlarında ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyledi.
     Ormanlık alanlardan boylu ağaçları söküm makinesiyle naklederek, yolun kenarlarına 350 adet 25 yıllık karaçam ve sedir, 300er adet top akasya ve çınar olmak üzere toplam 950 adet ağaç diktiklerini belirten Eryiğit, şöyle konuştu:
     Yeşillendirme çalışmalarımızı havalimanının çevresinde sürdürüyoruz. Buradaki 1,5 kilometrelik alanda refüj düzenlemesi yaparak şimşir, mahonya, berberis, sabin ardıcı, dağ muşmulası, altuni mazı ve batı mazısı türlerinden toplam 3 bin adet ağaç, ağaççık ve süs bitkisi dikiyoruz. Bağlantı yolu ve havalimanının çevresine toplam 3 bin 950 adet fidan ve ağaç dikmiş olacağız. Müdürlüğümüze bağlı işçiler ve teknik elemanlarımız 3 haftadır gece gündüz demeden çalışıyor. Sadece Kurban Bayramında bir gün izin yaptık. Geri kalan zamanda hep buradayız ve mesaimizin çoğunu burada geçiriyoruz. Burası açıldığında yemyeşil bir karayolu ağaçlandırması göreceğiz.
     Eryiğit, havalimanı çevresindeki ağaçlandırma çalışmalarını bir haftaya kadar tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiyenin ilk bölgesel havalimanına yeşil makyaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER