Türkiye 100 Programı

Türkiye 100 Programı -YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özel, Yalovadaki firmalardan programa katılmasını istedi


YALOVA (A.A) - Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Yalovadaki firmalardan Türkiyenin en hızlı büyüyen 100 şirketini belirlemek amacıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), AlIWorld Network ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle düzenlenen Türkiye 100 Programına katılmalarını istedi.
     Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, programın merkezi Amerikada bulunan ve Harvard İşletme Okulu Profesörü Michael Porter tarafından kurulan AlIWorld Network ile 2011 yılında TOBB tarafından gerçekleştirilen Türkiye 25 Programının devamı niteliğinde olduğunu söyledi.
     Özel, halka açık olmayan ve hızla büyüyen şirketlerin katılımına açık olan Türkiye 100 Programına başvuruların internet aracılığıyla www.turkiye100.org adresinden alındığını belirterek, Başvuru kriterleri ve ödüllere ait detayları kazanan şirketler 2010 ve 2012 yılları arasında satış gelirlerindeki büyüme performansına göre sıralanacaktır. Tek değerlendirme kriteri satış gelirlerinin ilgili dönemdeki büyüme ortalaması olacaktır. Satışlarını en fazla artıran 100 şirket belirlenecek ve en hızlı büyüyen şirket birinciliğe hak kazanacaktır diye konuştu.
     Hızlı büyüyen ancak ciro ya da kuruluş yılı kriterlerini karşılamayan şirketlerin başvurularının izlenecek şirketler kategorisinde ayrıca değerlendirileceğini dile getiren Özel, sözlerini şöyle tamamladı:
     Türkiye 100 listesinde yer alacak şirketler Temmuz 2013te Harvard Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan AllWorld Girişimcilik Zirvesine katılma hakkı elde edeceklerdir. Başarılı şirketlerin yöneticileri farklı ülkelerden hızlı büyüyen şirketlerin yöneticileriyle bir araya gelme ve dünyaca ünlü akademisyenler tarafından yapılacak konuşmaları dinleme şansını yakalayacaklardır. Bu nedenle Yalovadaki şirketlerin bu programa katılmalarını istiyoruz.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiye 100 Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER