Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ve Etkileri

Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ve Etkileri konferansı -Eski Bakan Hasan Celal Güzel: -Halkımızın akşama kadar uğraşıp kazandığı parayla ödediği vergilerle alınan tankı ve silahı bu milletin göğsüne doğrultamaz. Bunu yapan artık


MUŞ (A.A) - Eski Bakan Hasan Celal Güzel, Halkımızın akşama kadar uğraşıp kazandığı parayla ödediği vergilerle alınan tankı ve silahı, bu milletin göğsüne doğrultamaz. Bunu yapan artık asker, subay, general değil, bir şaki, bir hayduttur dedi.
     Güzel, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) tarafından İlahiyat Fakültesi salonunda düzenlenen Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ve Etkileri konferansında yaptığı konuşmada, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özalın ölümü üzerinde şüpheler bulunduğunu söyledi.
     Güzel, Bu ne biçim adli tıp ki oylamayla karar alıyor. Kardeşim sen pozitif ilim yapıyorsun. Bu, bir bilim. Bilimin kararı oylamayla çıkar mı- Kuruma siyasi bir baskı olduğu anlaşılıyor. Adli Tıp Kurumunun geçmişi de temiz değil diye konuştu.
    
     -Özal şehit edildi-
    
     Özalın hem dış hem de içerideki darbeci ve Ergenekoncu grubun hoşuna gitmeyen işler yaptığını ve bu yüzden tehlike içinde bulunduğunu savunan Güzel, Devlet Denetleme Kurulunun çalışmaları, savcılığın otopsi yapmaması, otopsi yapılmadan defin kararı çıkarılması gibi şüpheye düşüren durumların ortada olduğunu anlattı.
     Özalın vücudunda zehir bulundu diyen Güzel, Şimdi zehir yok demiyorlar, zehir var ama zehirlemeyecek kadar deniliyor. Gizli tanık 9 ay önce Özalın hangi zehirlerle zehirlendiğini açıklıyor. Otopside aynı zehirler çıkıyor. Siz bundan şüphelenmez misiniz- Yani ben bunun mutlaka bir suikast olduğunu, rahmetlinin şehit edildiğini düşünüyorum şeklinde konuştu.
    
     -Ordu düşmanı bir insan değilim-
    
     Anti militarist, ordu düşmanı bir insan olmadığını ifade eden Güzel, tam tersine, memleketsever, vatansever, aynı zamanda orduyu peygamber ocağı olarak telakki eden biri olduğunu vurguladı.
     Güzel, Eğer o tank Türkiyeyi müdafaa etmek için, savunmak için gidiyorsa arkasından bu yaşıma rağmen koşarım. Onunla beraber olurum ama halkımızın akşama kadar uğraşıp kazandığı parayla ödediği vergilerle alınan tankı ve silahı bu milletin göğsüne doğrultamaz. Bunu yapan artık asker, subay, general değil, bir şaki, bir hayduttur ifadelerini kullandı.
     Konferansın ardından MŞÜ Rektörü Nihat İnanç, Güzele plaket verdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ve Etkileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER