Türkiye

Türkiye - Avusturya Dostluk Gecesi Konseri düzenlenecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer himayesinde Türkiye - Avusturya Dostluk Gecesi Konseri düzenleyecek.
     MDOBtan yapılan yazılı açıklamaya göre, Avusturya Konsolosları Mersin Toplantısı çerçevesinde Avusturyalı sanatçılar ve MDOB sanatçıları konserde birlikte sahne alacak.
     22 Mart Cuma günü saat 20.00de ücretsiz gerçekleştirilecek konserde Avusturyalı sanatçılar Barbara Ortner, Taner Türker, Pavel Kachnov, Regina Schmalleggerin yanı sıra piyanist Julia Berk eşliğinde MDOB solist sanatçıları Bengi İspir Özdülger ve Bülent Bezdüz yer alacak.
     Konserde Mozart, Staub, Lehar, Stolzun eserleri seslendirilecek.
     MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, dostluk konseriyle Mersinli sanatseverleri birbirinden değerli ve seçkin sanatçılarla buluşturacaklarını ifade etti.
     Müziğin insanları bir birine yakınlaştıran bir güç olduğunu belirten Şanal, İnsanlığın ortak lisanı olan müzik iki ülkenin sanatçılarını bir araya getirdiği gibi iki ülke insanlarını da birbirine yakınlaştıran eşsiz bir güçtür. Bu duygularla tüm sanatseverleri Türkiye-Avusturya Dostluk Gecesi Konserine davet ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER