Türkiye: Nereden Nereye

Türkiye: Nereden Nereye- konferansı -Eski SP Genel Başkanı Kutan: -Büyük Türkiye, terör ve diğer sorunlarını çözmeden gerçekleşemez. Elbette bu çözüm sadece namlunun ucunda değildir


MALATYA (A.A) - Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Büyük Türkiye, terör ve diğer sorunlarını çözmeden gerçekleşemez. Elbette bu çözüm sadece namlunun ucunda değildir dedi.
     Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanlığını da yürüten Kutan, İnönü Üniversitesince Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen Türkiye: Nereden Nereye- konferansına konuşmacı olarak katıldı.
     İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Malatyada tamamladığını dile getiren Kutan, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde eğitim gördüğünü kaydetti. Üniversitenin ilk yılında kampüs içinde, mescit olarak kullanılan bekçi kulübesinde eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ile tanıştığını belirten Kutan, onun üniversitenin en parlak öğrencilerinden olduğunu ve bu nedenle üniversite eğitimine birinci sınıfı okumadan ikinci sınıftan başladığını aktardı.
     Üniversite eğitiminin ardından, genç bir mühendis olarak bir süre Malatyada çalıştıktan sonra Diyarbakırda Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü görevini yürüttüğünü bildiren Kutan, çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.
     Türkiyede yaşanan gelişmelere de değinen Kutan, şöyle konuştu:
     Biz ideolojik devlete hayır, demokratik devlete evet diyoruz. Hakim değil, hadim devlet olsun istiyoruz. Büyük Türkiye terör ve diğer sorunlarını çözmeden gerçekleşemez. Elbette bu çözüm sadece namlunun ucunda değildir. Çözüm, ilmin, ahlaki değerlerin ve hukukun temel kurallarına bağlı olarak ancak bulunabilir. Kan ve gözyaşının akmadığı, anaların feryadının duyulmadığı, terör ve şiddetin son bulduğu, Türkü ve Kürtüyle kardeşlerimizin en içten duygularla benim vatanım, benim devletim diyerek kucaklaştığı, böyle bir Türkiyeyi gerçekleştirmek ana hedefimizdir.
     Konferansı, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile çok sayıda öğrenci izledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Türkiye: Nereden Nereye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER