Uğur Mumcu ve Faili Meçhuller konferansı

Uğur Mumcu ve Faili Meçhuller konferansı -Eski bakanlardan Fikri Sağlar, konferansa konuşmacı olarak katıldı


MALATYA (A.A) - Eski bakanlardan Fikri Sağlar, Malatyada düzenlenen Uğur Mumcu ve Faili Meçhuller adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı.
     Sağlar, CHP Malatya İl Teşkilatının düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, Uğur Mumcunun ölmediğini belirterek, Bir insan 20 yıl boyunca düşünceleriyle, sözleriyle hala tazeyse, burada Uğur Mumcuyu anan çok değerli genç kardeşlerimiz, Uğur Mumcu adına şiirler okuyup, mumlar yakıyor ve Uğur Mumcuyu biliyorlarsa, onu öldürememişler, düşüncelerini yok edememişler demektir ifadelerini kullandı.
     CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün, Pariste öldürülen 3 kadından biri olan Sakine Cansızın yakınlarına yaptığı taziye ziyaretine de değinen Sağlar, Aygün bahane edilerek CHP ile oynanmaya kalkışıldığını ileri sürdü.
     Sağlar, Olay basit, insani görev. Yanı başınızda sevmeseniz, katil olduğunu bilseniz, hırsız olduğunu bilseniz, komşunuz ölse de ilk koşacak sizsiniz. Bizim inancımız ve ideolojimiz budur. İnsanın acısını paylaşmaktır. Ama bunu anlamıyorlar diye konuştu.
     8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özala yönelik yapılan suikast girişiminin unutturulmaya çalışıldığını savunan Sağlar, bu girişimin araştırılması gerektiğini söyledi.
     Konferansa, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe ve belde belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle partililer katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Uğur Mumcu ve Faili Meçhuller konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER