Uluslararası Matematik Olimpiyatları konferansı

Uluslararası Matematik Olimpiyatları konferansı


ZONGULDAK (A.A) - Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) Uluslararası Matematik Olimpiyatları ve Bu Süreçte Türkiyenin Yeri konulu konferans düzenlendi.
     TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları Hazırlama Komitesi Başkanı Doç. Dr. Azer Kerimov, BEÜ Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta, bugüne kadar ilk defa katıldığı konferansa büyük katılım olduğunu söyledi.
     Olimpiyatlara seçilen öğrencilerin belirli bir altyapıya sahip olmaları ve hazırlık döneminden geçmesi gerektiğini anlatan Kerimov, şöyle konuştu:
     Bu yüzden genelde özel okullar bu tür organizasyonlarda daha önde olmaktadır. Olimpiyatlara hazırlanan öğrenciler sorulara ulaşmak isterlerse kitapçıklarından ve eski olimpiyatçılarımızın internet sitelerinden faydalanabilirler. Onlar kamplarda dağıttığımız soruları dahi çözümleriyle paylaşıyorlar. Olimpiyatlarda ilerlemenin ve söz sahibi olmak gerçekten zordur. Macaristan olimpiyatlarda çok önde gelen hatta devamlı ilk 10a giren ülkeler arasındadır. Ancak son olimpiyatlarda aynı başarıyı gösteremediler.
     Konferansın ardından Kerimova teşekkür belgesi takdim edildi.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Uluslararası Matematik Olimpiyatları konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER