Uluslararası siber dolandırıcılık iddiası

Uluslararası siber dolandırıcılık iddiası -Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bir suç örgütünce internet üzerinden bazı kişilerin bilgisayarlarına virüs göndererek dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine çalışma baş


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bir suç örgütünce internet üzerinden bazı kişilerin bilgisayarlarına virüs göndererek dolandırıcılık yaptıkları iddiası üzerine çalışma başlattı.
     Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, uluslararası bir suç örgütünün, bilgisayarlara virüs gönderdikten sonra vatandaşları bazı kanun maddeleriyle korkuttuğu bildirildi.
     Vatandaşları, Yasa dışı indirme işlemi yaptınız denilerek, bilgisayarlarını kullanım dışı bırakıldığı ifade edilen açıklamada, söz konusu kişilerin, Yasal sürecin başlaması durumunda, 250 lira para cezası veya 4 ila 9 yıl özgürlükten men cezası alacaksınız ancak 72 saat içinde 100 avro yatırırsanız bu cezadan kurtulacaksınız şeklinde uyarı mesajı gönderdiği bildirildi.
    
     -100 mağdur başvurdu-
    
     Açıklamada, konuyla ilgili yaklaşık 100 mağdurun suç duyurusunda bulunduğuna vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:
     Uluslararası bir suç örgütü üyeleri, bilgisayarlara özel olarak atılan bir virüs sayesinde bilgisayarı kullanım dışı bırakıyor. Bilgisayarın IP numarasının altında vatandaşların yaşadığı şehir yazıyor. Daha sonra, bilgisayar kamerası aktif hale geliyor ve polis olduklarını ifade eden dolandırıcılar, mağdurun kimliğini tespit ettiğini, bilgisayarın bloke edildiğini belirtiyor.
     Son zamanlarda ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarının çözümü için bilgisayarlara format atılması gerektiğini belirtilen açıklamada, bilgisayar kullanıcılarının, bu yöntemlerle kendilerinden para isteyen kişilere itimat etmemeleri gerektiği kaydedildi.
     Açıklamada, söz konusu suç örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Uluslararası siber dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER