Umut gitti, adı kaldı...

Umut gitti, adı kaldı... -İzmirin Karabağlar ilçesindeki bir çocuk parkında oynarken rastgele açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umutun adı eğitim gördüğü ana sınıfına verildi -Okul Müdürü Yavaş: Umut, uyuml


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - İzmirin Karabağlar ilçesindeki bir çocuk parkında oynarken rastgele açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umutun adı 2011-2012 yılında eğitim aldığı Mustafa Baykaş İlköğretim Okulunun ana sınıfına verildi.
     Okul Müdürü Mustafa Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Ağustos tarihinde ana haber bültenlerinde Umut Ceylanın maganda kurşunuyla öldürüldüğünü öğrendiğini ve büyük acı duyduğunu belirtti.
     Okullarında öğrenim gören Umutun ailesine, öğretmenlerle yaptıkları taziye ziyaretinde minik çocuğun adını okullarında yaşatmak istediklerini söylediklerini anlatan Yavaş şöyle konuştu:
     Ailesinin de izniyle 2011-2012 yılında eğitim aldığı ana sınıfına onun adını verdik, bir de fotoğrafını astık. Umut, uyumlu ve çalışkan bir öğrencimizdi. Ölen benim çocuğum da olabilirdi. Bu olaylar unutulmasın ve bir daha yaşanmasın. Umutun unutulmamasını ve bireysel silahlanmaya karşı önlem alınmasını istiyoruz. İnşallah bu olay son olur.
    
     -Anne Gülhan Ceylanın acısı dinmiyor-
    
     Umutun annesi Gülhan Ceylan (37), yaşadığı acıyı hiçbir şeyin dindiremediğini, Umutun ablası için yaşamayı sürdürmek zorunda olduğunu ve başka Umutlar ölmesin diye ayakta kalarak mücadele ettiğini anlattı.
     Mustafa Baykaş İlköğretim Okulu yönetiminin Umutun adını sınıfında yaşatmasını olumlu bulduğunu kaydeden Gülhan Ceylan, Umutun adı artık sadece bizim evimizde değil, okulunda da yaşayacak. İsmi değil de kendi yaşasaydı keşke. Daha büyük okullarda başarısıyla adını yazdırsaydı, fotoğrafını astırsaydı. Ben bunu isterdim. Ama o küçücük bedeniyle bireysel silahlanmaya karşı önemli başarı kazanacak. Buna eminim dedi.
     Oğlunun ölümünün üstünden 1 ay geçtiğini ve hala katilinin bulunamadığını söyleyen Gülhan Ceylan, şöyle konuştu:
     Her an Umutla neler konuştuğumuzu, neler yaptığımızı hatırlıyorum. Elimde bir sihirli değnek olsaydı da zamanı durdursaydım diyorum. Ama oğlumun kaderi, şansı böyleymiş. Diğer çocukların umutlarının sönmemesi için çalışıyorum. Yine de ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Çünkü çocuğum ağlayanlardan korkardı. Gözyaşıyla toprağını ıslatmak istemiyorum. Evimizde bir sessizlik hakim. Öyle bir sessizlik ki komşularımın çocukları bile dolduramıyor. Onun yeri dolmuyor. Masaya oturduğumuzda sandalyesi boş kalıyor, soframıza 4 değil, 3 tabak koyuyorum. Bunlar çok acı, başkaları yaşamasın.
     İzmir halkını Umutun katilinin bulunması ve bireysel silahlanmanın önlenmesi için duyarlı olmaya davet eden Gülhan Ceylan, İnsan evine ateş düşmeyince acıyı anlamıyor, o duyguları yaşamıyor. Ben de maganda kurşunuyla ölenleri duyunca içim sızlıyordu ama 2-3 gün sürüyordu. Keşke daha duyarlı davransaymışım diyorum. Kendimi bile suçluyorum. O kurşunu atan yalnız değildi. O insanlara sesleniyorum, onların da ciğeri yanmadan katil ortaya çıkarılsın dedi.
     Gülhan Ceylan, sürekli olarak emniyet yetkilileriyle görüştüğünü ve Umutun katilini bulduk haberini almayı beklediğini ifade etti.
     İzmirin Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustosta rastgele açılan ateş sonucu 6 yaşındaki Umut Ceylanın beline kurşun isabet etmiş, ağır yaralanan çocuk, kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Umut gitti, adı kaldı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER