Uyandırılan Kale: Karacahisar fotoğraf sergisi

Uyandırılan Kale: Karacahisar fotoğraf sergisi -Karacahisar Kalesinin ve buradan çıkarılan eserlerin fotoğraflarından oluşan sergi, törenle izlenime sunuldu


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kent Konseyi Yerel Değerler Çalışma Grubu ile Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen Uyandırılan Kale: Karacahisar adlı fotoğraf sergisi, törenle açıldı.
     Bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Eskişehir Kent Konseyi Yerel Değerler Çalışma Grubu Başkanı Halime Korkut, sergi çalışmaları için destek veren ve sergide emeği geçenlere teşekkür etti.
     Korkut, Uyandırılan Kale: Karacahisar projesi kapsamında üniversitelerin edebiyat, turizm, tarih bölümlerinde, öğrenci ve yöneticilerin yer alacağı paneller düzenleyeceklerini belirterek, ortaöğretim kurumlarında da söyleşi ve sergiler organize edeceklerini bildirdi.
     Daha sonra açılan sergideki fotoğraflar, katılımcılar tarafından incelendi.
     Törene, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Nadir Suğur, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri katıldı.
     Eskişehire 7 kilometre uzaklıkta, bin 10 metre rakımlı bir Bizans kalesi olan ve 1288 yılında Osman Bey tarafından fethedilerek Osmanlı Devletinin kuruluşunda önemli bir role sahip olan Karacahisar Kalesinin yanı sıra buradan çıkarılan eserlerin fotoğraflarına yer verilen sergi, 20 Şubat akşamına kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Uyandırılan Kale: Karacahisar fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER