Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı


ADANA (A.A) - Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ve Adana Güney Rotary Kulübü işbirliği ve KOSGEB desteğiyle kadınlara yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı.
     Adana Ticaret Odası (ATO) Eğitim Salonundaki eğitimde konuşan İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen en verimli yaşlardaki kadın ve kızların evde hiç bir iş yapmadan oturmalarına gönüllerinin razı olmadığını söyledi.
     Hedeflerinin Adanada kadın girişimci sayısını olabildiğince artırmak olduğunu kaydeden Türkmen, Türkiyede işyeri sahibi olan kadınlara şiddetle ihtiyaç duyulduğunu belirterek Kursa katılan girişimci kadınlarımızı kurs sonunda İŞKADda yeni üyeler olarak görmek istiyoruz. Kadınların kalkınmadığı bir ülkede topyekün kalkınmadan söz edilemez. Bizler, hep birlikte kalkınmanın öncüleri olacağız. Kadınlarımızın kurtuluşu yine kadınlarımızla gerçekleşecektir dedi.
     İŞKAD Genel Sekreteri ve Adana Güney Rotary Kulübü Üyesi Canan Onatça Dolmuş da, İŞKADın kuruluş ve varoluş amaçlarından birinin de iş yaşamına atılabilecek kadınlara bilgi, tecrübe ve eğitim desteği sağlayarak iş kadını sayısını artırmak olduğunu söyledi.
     Projenin Adanada çalışan, üreten, girişimci ve kalifiye kadın sayısını artıracağına inandığını ifade eden Dolmuş, Projeye başlarken Adanada 30 kişiyi bulabilmenin endişesini taşıdık. Fakat başvuru sayısının 200ü geçmesi bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı oldu. Kadın girişimci sayısının artması bizi her zaman heyecanlandıracak ve mutlu edecek. Bizler de çalışmalarımızı, projelerimizi bu yönde geliştireceğiz dedi.
     Eğitimin ilk gününde İŞKAD ve Adana Güney Rotary Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.
     Eğitimleri başarıyla tamamlayarak kendi işini kuran girişimciler 30 bin TL geri ödemesiz, 70 bin TL geri ödemeli sıfır faizle 3 yıl vadeli destekten oluşan KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilecek.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER