Vietnam Tanıtım ve Ticari İşbirliği toplantısı

Vietnam Tanıtım ve Ticari İşbirliği toplantısı -Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Quang: -Türk iş adamlarının Vietnam pazarını tanımaları için ülkeme davet ediyorum


GAZİANTEP (A.A) - Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nguyen Tuan Quang, Türk iş adamlarını Vietnam pazarını tanımaları için ülkeye davet etti.
     Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nguyen Tuan Quang ve Ticaret Ateşesi Tran Ngoc Ha, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti, üye iş adamlarıyla bir araya geldi.
     Nguyen Tuan Quang, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Vietnam arasındaki ticaret hacminin her geçen gün arttığını belirtti. Gaziantepin, Türkiyenin çok önemli ticaret merkezi olduğunu bildiklerini ifade eden Quang, şöyle devam etti:
     Vietnam ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler son yıllarda gelişmeye başladı. Vietnamla Türkiye arasında ticaret ve yatırım alanında büyük potansiyel bulunuyor. Gazianteple de ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz. 2011 yılı sonu itibariyle Türkiye ile Vietnam arasındaki ticaret hacmi 1.2 milyar dolara ulaştı. Bu gelişmelerden hareketle ilişkilerimizi daha ileriye taşımayı düşünüyoruz. Gaziantepteki firmalarla buluşmaya geldik. Kendimizi tanıtarak ileride daha büyük işbirliklerine vesile olmak istiyoruz. Türk firmalarına çağrıda bulunuyorum; Türk iş adamlarının Vietnam pazarını tanımaları için ülkeme davet ediyorum.
     GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın ise Vietnamın ihracat ve ticaret alanında stratejik bir konuma sahip olduğunu ifade etti.
     Türkiyenin ekonomide, ihracatta ve üretimde itici gücü Gaziantepin, Vietnamla ilişkilerini geliştirme noktasındaki ısrarı devam ediyor diyen Aygın, şunları kaydetti:
     Vietnamın son 4 yılda ihracat rakamlarına bakıldığında, 2007 yılında 28 bin TL olan ihracatımız yaklaşık 2 bin 800 kat artarak 2011 yılında 10 milyon dolara ulaştı. Bu da Gaziantep olarak ihracat hedefimizde doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Vietnamlı iş adamlarını Türkiyeye davet ettik. Ayrıca Türk iş adamlarının da Vietnamla işbirliği söz konusu. Oraya giderek iş imkanlarını yerinde araştırma şansımız var. Dünya haritası iyi incelendiğinde Vietnamım stratejik önemi çok daha net görünmekte. Hem okyanustaki pozisyonu, hem arkasındaki Çin ve Taylandın bulunuşu Vietnamı stratejik ülke haline getirmektedir.
     Tayfun Aygın, ziyaret sonunda Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nguyen Tuan Quanga, plaket ve kutnu kumaşından yapılan fular hediye etti.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Vietnam Tanıtım ve Ticari İşbirliği toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER