Yaralı Suriyeli çocuğa hem anne hem

Yaralı Suriyeli çocuğa hem anne hem baba oldular -Esed güçlerinin Halep kentine düzenlediği bombalı saldırıda ailesini kaybeden, kendisi de ağır yaralanan 3 yaşındaki Suriyeli Cemil Hazzuri, hastane çalışanlarının desteğiyle hayata


GAZİANTEP (A.A) - Esed güçlerinin Halep kentine düzenlediği bombalı saldırıda ailesini kaybeden, kendisi de ağır yaralanan 3 yaşındaki Suriyeli Cemil Hazzuri, hastane çalışanlarının desteğiyle hayata yeniden tutundu.
     Suriyede yaşanan olaylarda şüphesiz en çok çocuklar etkileniyor. Kimi kardeşini, kimi annesini, kimi de beraber büyüdüğü arkadaşını kaybediyor. İşte o çocuklardan biri de 3 yaşındaki Cemil Hazzuri.
     Esed güçlerinin Halep kentine düzenlediği saldırıda annesi ve babasını kaybeden Hazzuri, olayda ağır yaralandı. Yaralı olarak Gaziantepin Nizip ilçesine getirilen küçük çocuk, ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Gaziantep Çocuk Hastanesinde hayata tutunmaya çalışıyor.
     Yaşadığı acılara rağmen çevresine tebessüm saçan Cemil Hazzurinin anne ve babalık görevini de hastanedeki doktor ve hemşireler üstlenmiş. Her türlü ihtiyacı hastane personeli tarafından karşılanan Cemil, sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.
     Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Ergün Parmaksız, Suriyedeki bombalı saldırı sonucu ağır yaralanan Hazzurinin Nizipteki ilk müdahalenin ardından 23 Ocakta sabaha karşı hastanelerine getirildiğini belirtti.
     Yapılan kontrollerinde hastanın genel vücut travması geçirdiğinin belirlendiğini ifade eden Parmaksız, Hastayı aldık, bir gün takip ettik. Akciğer yavaş yavaş açılmaya başladı. Beyindeki ödem de gerilemeye başladı dedi.
     Hazzuriyi kurtarmak için hastane personelinin yoğun bir çaba gösterdiğini dile getiren Parmaksız, Maşallah Cemil şimdi yemeğini de yiyebiliyor, suyunu da içebiliyor diye konuştu.
     Parmaksız, anne ve babasını bombalı saldırıda kaybeden Cemile, tek yakını olan amcasının refakat ettiğini bildirdi.
     Yatağında gazetecilere el sallayan Cemil Hazzuri ise şükran diyerek, kendisinin tedavisini yapan sağlık çalışanlarına ve Türk yetkililere teşekkür etti.
    
     -Milletvekili Ali Şahinin duyarlılığı
    
     Hazzurinin Gaziantepte sevk edilmesine katkı sağlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta kadar önce gece geç saatte bombalı saldırıda ailesini kaybetmiş Suriyeli bir çocuğun kritik durumda hastaneye getirildiğini öğrendiğini aktardı.
     Nizip Devlet Hastanesinde çocuğa ilk müdahalenin yapıldığını, beyindeki ödem, kafatasındaki çökme ve ciğerlerindeki tahribat nedeniyle yoğun bakıma ihtiyaç duyulduğunun belirlendiğini kaydeden Şahin, şöyle devam etti:
     Gecenin 03.00ünde bir yerden bir yere hasta taşımak ve ekibi hazırlamak kolay olmuyor. Yoğun çaba sonucunda sabah 07.30 gibi Cemili Gaziantepe sevk ettik. Hastanedeki ekip gerekli hazırlığı yaptı. Beyin cerrahi ve göğüs cerrahi uzmanlarını yataklarından kaldırdık. Sonunda gerekli müdahaleler yapıldı. Şu anda durumunun iyi olduğunu öğrendim.
     Şahin, bir çocuğun bu şekilde hastaneye getirilmesi ve onun kurtarılması için gösterilen yoğun çabanın kendisinde kendi çocuğunu kurtarma hissi uyandırdığını ifade etti.
     Bu arada, Suriyede yaşanan bombalı saldırılarda vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan çocuklardan bazıları da Cemil Hazzuri ile aynı hastanede sağlıklarına kavuşacakları günü bekliyor.
     Vücudunun yüzde 15i yanan Ahmet Abbud (6) ve yüzü yanan kardeşi Havle Abbud (5) ile sağ kolu ve sağ bacağında yanıklar bulunan Muhammed Cesim (11) de hastanede tedavi ediliyor.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Kaan Bozdoğan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Yaralı Suriyeli çocuğa hem anne hem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER