Yetimlere dünyanızda yer açın kampanyası

Yetimlere dünyanızda yer açın kampanyası -Yalova İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tan: -İstatistikler; savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını


YALOVA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Yalova Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Hakan Tan, İstatistikler; savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını ortaya koyuyor dedi.
     Tan, 1 Şubat-31 Mart Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada, dünyada yetim çocukların karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme taşıyarak bir bilinç ve farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.
     Dünyada halihazırda 165 milyon yetim ve kimsesiz çocuğun bulunduğunu, sadece Irak işgali boyunca yaklaşık 5 milyon çocuğun yetim ya da kimsesiz kaldığına dikkati çeken Tan, şunları kaydetti:
     İstatistikler; savaşlar, doğal afetler, yokluklar ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuğun yetim kaldığını ortaya koyuyor. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu tüm insanlığa, özellikle de Müslümanlara düşüyor. Bizler bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzakdoğudan Güney Amerikaya, be- kıtadan yetim ve korunmasız çocuklarımızın, meslek ya da bir yuva sahibi olup kendi ayakları üzerinde durana kadar ellerinden tutmaya çalışıyoruz.
     İHH İnsani Yardım Vakfı şemsiyesi altında şimdiye kadar dünyada 41 ülke ve bölgede 27 bin 600 yetim çocuğa ulaştıklarını belirten Tan, Sponsor aile Sistemi ile düzenli destek kapsamına aldığımız bu çocuklarımız, hayırsever ailelerinin katkılarıyla geleceğe umutla ve güvenle bakıyorlar. Ayrıca faaliyet sahamız olan 5 kıta üzerinde onlarca farklı ülke ve bölgede dönemsel olarak yetim çocuklarımızın mağduriyetlerini giderme, onların eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarıyla ilgili katkılarda bulunma gayretindeyiz. Geride bıraktığımız sene içerisinde bu şekilde ulaştığımız çocuklarımızın sayısı 100 bini geçiyor diye konuştu.
     Yalovalıları yetimlere destek olmaya davet eden Tan, Yalovada kampanya çerçevesinde, ortaokullar arası resim yarışması, liseler arası kompozisyon yarışması, Yalova Yetimlere sahip çıkıyor başlıklı bisiklet turu, Yetim uçuş günleri başlıklı yamaç paraşütü etkinliği, Yetim ormanı projesi, Yetimlerle dayanışma gecesi gibi aktiviteler düzenleyeceğiz. Bu çerçevede çeşitli ziyaretler gerçekleştirip, Yetim sponsorluk çalışmaları yapacağız dedi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Yetimlere dünyanızda yer açın kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER