Yüksek gerilim trafo montaj işçisi kursu

Yüksek gerilim trafo montaj işçisi kursu başladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri10 projesi kapsamında düzenlenen yüksek gerilim trafo montaj işçisi kursu başladı.
     Bir elektrik firmasının talebi üzerine Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO), Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin taraf olarak imzaladığı protokolün 19 Kasımda yürürlüğe girmesiyle UMEM Beceri10 Projesi kapsamında gerçekleştirilen yüksek gerilim trafo montaj işçisi kursuna, 13 kursiyer katılıyor.
     Toplam 450 saat sürecek kursun ilk dersi, Elektronik Öğretmeni Ali Osman Akdere tarafından verildi.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Hüsnü Balcı, kursiyerlerin bu kursu bir fırsat olarak görmesi ve karşılığında resmi geçerliliği olan belge alacaklarını bildirdi.
     Meslek eğitimi verildikten sonra başarılı olanların iş başı yapacağını belirten Balcı, Ayrıca eğitimler süresince kursiyerlere günlük 20 lira ücret ödenmekte, sigorta primleri de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır dedi.
     Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Yüksel Kaçmaz da yetişmiş kalifiye eleman arayan sanayici ve iş adamlarının, www.beceri10.org.tr veya www.iskur.gov.tr web adresleri aracılığıyla iş gücü talebinde bulunabileceğini anlattı.
     İş arayan işsizlerin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne kayıt yaptırması gerektiği bilgisini veren Kaçmaz, Kurs yönetimi tarafından sanayinin ihtiyacı olan her alanda kurslar düzenlenebilir. UMEM İcra Kurulunun son kararı ile tarım ve hizmet sektörü de açılabilecek kurslara ve iş gücü yetiştirilmesine dahil edilmiştir. Bunda öncelik, iş verenin talep etmesi olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yüksek gerilim trafo montaj işçisi kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER