Zile ve Turizm paneli düzenlendi

Zile ve Turizm paneli düzenlendi


TOKAT (A.A) - Zile ilçesinde Zile ve Turizm konulu panel düzenlendi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Zile Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği panel, okulun konferans salonunda yapıldı.
     Panelde konuşan Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zilenin köklü tarihiyle, kültür yapısıyla önemli bir turizm merkezi olmayı hak eden bir yer olduğunu belirtti. Özder, Zileyi hak ettiği yere getirmek için kurumlar olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.
     Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Zilemiz 7 bin yıllık tarihin ilmek ilmek dokunduğu, her adımımızda tarihten güzel örnekler gördüğümüz bir tarih, kültür, medeniyet kenti. Biz yerel yönetim olarak hedefimizi belirledik, vizyonumuzu ortaya koyduk. Özellikle sizlerin ve halkımızın da bu vizyonda buluşması çok önemli. Zilemiz 7 bin yıllık tarihiyle bir Roma kenti. Romalılardan bize miras bırakılan, Anadolunun en güzel kalesi Zilede. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle restorasyon çalışmalarına başladık. 3 bin 600 tarihi evimizle kulvarımızda Beypazarı ve Safranboludan sonra üçüncü marka kent olmaya hazırız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Zile ve Turizm paneli düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER