16 yıl sonra çifte mutluluk yaşadılar

16 yıl sonra çifte mutluluk yaşadılar -Boluda yaşayan ve 16 yıl boyunca çocuk hasreti çeken çift, tüp bebek uygulaması sayesinde ikiz bebek sahibi oldu -Anne Meryem Akman: Annelik duygusu anlatılmaz yaşanır. Anne olmak çok gü


BOLU (A.A) - Boluda 16 yıl boyunca çocuk sahibi olamayan çift, tüp bebek uygulaması sayesinde ikiz bebek sahibi oldu.
     1996 yılında evlenen Nuri Mehmet Akman ve Meryem Akman çifti, çocuk sahibi olmak istemelerine rağmen başvurdukları çok sayıda tedavi yönteminin sonuç vermemesi nedeniyle 16 yıl boyunca çocuk sahibi olamadı.
     Boludaki bir özel hastanede gittikleri doktorun tavsiyesi üzerine Ankarada bir özel hastanede tüp bebek tedavisi yaptıran Meryem Akman, 16 yıl sonra ikiz bebeklere hamile kaldı.
     Daha sonra kontrollerine Boludaki hastanede devam eden ve burada bir kız ve bir erkek çocuk dünyaya getiren Meryem Akman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 yıl boyunca çocuk sahibi olmak istediğini ve annelik duygusunu yaşamak için uzun yıllar beklediğini söyledi.
     Eşiyle birlikte çok sayıda hastane gezdiğini ve bütün çabalarına rağmen doktorların kendisine çocuk sahibi olamayacağını söylediğini ifade eden Akman, Yıllarca bu günü bekledik. Tedaviler uygulandı ama sonuç alamadık ve en sonunda buradaki doktorumuz bize tüp bebek tedavisini önerdi. Ankarada bu tedavi yöntemini uygulayan hastaneye gittik ve kısa bir süre sonra hamile olduğumu öğrendim diye konuştu.
     Hamileliği sürecince sık sık kontrollere geldiğini vurgulayan Akman, Doktorlar çocuğumuzun olmayacağını söylemişti ama anne olduğumu öğrendiğimde çok sevindim. Annelik duygusu anlatılmaz yaşanır. Anne olmak çok güzel bir duygu. Bir de ikizin olacak dendiğinde daha fazla mutlu oluyor insan. Şimdi bir kızım bir de oğlumuz var. Kızımızın adını Zeynep koydum oğlumuzun adını da babası koyacak ama Emir olsun istiyoruz. Allah herkese versin. Biz 16 yıl çocuk sahibi olmak için bekledik ve beklediğimize değdi şeklinde konuştu.
    
     - Artık 4 kişilik bir aileyiz -
    
     Baba Nuri Mehmet Akman ise 16 yıl sonra çocuk sahibi olmanın çok değişik bir duygu olduğunu söyledi. Çocuk sahibi olmak için çok uğraştıklarını ama doktorların çocuk sahibi olamayacaklarını söylediğini aktaran Akman, şunları söyledi:
     Boluda ve Ankarada çok doktora gittik ama olmaz dediler. Çok sıkıntılı bir dönem geçirdik çünkü böyle bir durumda eşinizi de, kendinizi de suçlayamıyorsunuz. Bu yöntemi uyguladıklarında umudumuz yeniden yeşerdi. İlk haberi aldığımızda dünyalar bizim oldu. Çocuklarımız dünyaya geldi ve artık 4 kişilik bir aileyiz. Artık onlar için çalışıp çabalayacağız ve onların güzel bir hayat yaşlamaları için elimizden geleni yapacağız,
    
     -Bebeklerin sağlık durumu iyi -
    
     Dr. Ayşe Efe Arıcan ise Meryem Akmanın kendilerine geldiğinde hamileliğinin iyi bir şekilde devam ettiğini ve herhangi bir sıkıntısının olmadığını aktardı.
     İkiz gebeliğin zor bir süreç olduğunu ve bu süreçte annenin ve bebeklerin kilo alımını, sağlık durumlarını sık sık kontrolden geçirdiklerini kaydeden Arıcan, Zaman zaman annenin tansiyonunda yükselmeler gözlendi ama bunlara hemen müdahale edilerek bebeğin ve annenin sağlık durumu kontrol altında tutuldu. Bebeklerin durumu doğumun ardından da iyiydi. Kızımın 2 kilo 800 gram oğlumuz ise 3 kilogram olarak dünyaya geldi. Annemizin de durumu gayet iyi. Biz kendilerine sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 16 yıl sonra çifte mutluluk yaşadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER