Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri

Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri Kültür Sanat Evinde başladı


NİĞDE (A.A) - Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri Niğde Üniversitesi (NÜ) Kültür Sanat Evinde başladı.
     NÜ Kültür Sanat Evinde düzenlenen Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetlerine Niğde Valisi Alim Barut, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak ile Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.
     Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi projesi olan Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri sorumlusu Şuayip Sıtkı tarafından programda projenin tanıtımı yapıldı. Projede amacın öğrencilerle yöneticileri farklı bir formatta bir araya getirerek, gençliğin geleceğe yön verecek şekilde yetişmesi hedefleniyor.
     Sohbette öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Alim Barut, devlet kavramının ne anlama geldiğinden ve devletin nazarında vatandaşın nerede olduğunu anlattı.
     Geçmişte kişilerin rahatlıkla devlete feda edilebildiğini ancak ikinci dünya savaşının olumsuz sonuçlarından sonra insan haklarının daha fazla gündeme geldiğini belirten Barut, devlet mekanizmasının kendi halkına hizmet için var olma düşüncesini bu savaştan sonra daha ciddi benimsediğini vurguladı.
     Anılarını ve öğrencilik yıllarını anlatan Vali Barut, öğrencilerle tek tek görüştü. Öğrencilerden Hasan Çelebinin bağlama çalıp türkü söyleyerek renk kattığı sohbet, sonraki dönemde farklı konuklarla devam edeceği belirtildi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER