Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu

Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarına bir yenisini daha ekledi.
     Melikgazi Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (Mel-Mek) kursları kapsamında açılan Uygulamalı Bahçıvanlık Kurslarına başvurular başladı.
     Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kurslarına yeni bir branş daha eklediklerini belirterek, şunları belirtti:
     Açılan uygulamalı bahçıvanlık kurslarına kayıtlar bugün başladı. Uygulamalı Bahçıvanlık Kurs kayıtlarının yeni başladığını 22 Martta kayıtların sona ermesi ile ilk etapta teorik, sonra uygulamalı derslerin başlatılacağını söyleyen Büyükkılıç, Melikgazi ilçemiz bağ ve sayfiye alanlarının yer aldığı bir ilçedir. Özellikle Hisarcık, Kıranardı, Gesi, Mimarsinan gibi bu alanların Melikgazi ilçe sınırları içerisinde olması bize bu kursun açılması yönünde bir gösterge oldu. Kurslarımız 2 ay sürecek olup, öncelikle teorik sonra ise fidanlık tesislerimizde uygulamalı olarak yapılacaktır.
     Uygulamalı Bahçıvanlık Kursunda, toprak çeşitleri, sulama, iklim ve bitki örtüsü, bahçe bitkileri, sebze ve meyveler, gübreleme, çiçek bakımı ve otomatik sulama, çim ekimi, ilaçlama ile budama konularında bir eğitim programı uygulanacağını ifade eden Büyükkılıç, 280 saatlik ders sonunda başarılı olanlara sertifika verileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER