1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü -Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş: -Yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, devletimizin öncelikli görevleri arasındadır


KOCAELİ (A.A) - Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaşlılar için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamanın devletin öncelikli görevleri arasında bulunduğunu bildirdi.
     Ellibeş, 1 Dünya Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirterek, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, toplumun kültür ve değerlerini yarınlara taşımayı sağlayan en değerli varlıklar olduğunu kaydetti.
     Yaşlılık döneminin itibar gerektirdiğini, bunun bir minnet borcu olduğunu vurgulayan Ellibeş, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmeleri, daha aktif olmaları ve yaşama bağlı kılınmaları gerektiğini ifade etti.
     Ellibeş, ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır şekilde bakım talep etme hakları olduğuna dikkati çekerek, ailelerinden ve çocuklarından çeşitli nedenlerle bu hizmeti alamayanlara imkanlar ölçüsünde devlet tarafından yardım edildiğini kaydetti.
    
     -Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır-
    
     Belediyelerin insanların değer ve yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilim ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak, yaşlı vatandaşlara götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalarının sürdüğüne işaret eden Ellibeş, şöyle devam etti:
     Devletimizin sağladığı imkanlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefidir. Ancak devletimizin çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz.
     Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır.
     Ellibeş, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Büyük Atatürk ne demiştir- Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur. Bu duygularla tüm büyüklerimizin Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER