1 Eylül Dünya Barış Günü

1 Eylül Dünya Barış Günü -Ordu Belediye Başkanı Torun: -Barış ve huzurun sağlanması için ırk, dil, din, kültür farkı gözetmeksizin tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağırıyorum


ORDU (A.A) - Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, barış ve huzurun sağlanması için ırk, dil, din, kültür farkı gözetmeksizin tüm insanlığa işbirliği ve dayanışma çağrısında bulundu.
     Torun, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün terör örgütlerini lanetlediğini belirtti.
     Dünyada insanlık adına var olan sorunların çözümleri noktasında herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Torun şunları kaydetti:
     İnsanlık aleminin geleceği için en önemli ve anlamlı günlerden biri olan 1 Eylül Dünya Barış Gününde, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, Yurtta barış, dünyada barış ilkesini bir kere daha hatırlatmak isterim. Dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün terör örgütlerini lanetliyorum. Özellikle bölgemizde barış ve istikrar ortamını bozucu anlaşmazlıkların, şiddet ve terör hareketlerinin önlenmesi, açlıkla mücadele, çevre sorunlarına çözüm bulma gibi konularda sağduyu sahibi herkesin, üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. 1 Eylül Dünya Barış Gününde öncelikli olarak ülkemizdeki terör faaliyetlerinin sona erdirilmesi, bölgemizde ise barış ve huzurun sağlanması için ırk, dil, din, kültür farkı gözetmeksizin tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağırıyorum
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber 1 Eylül Dünya Barış Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER