1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe doğru -Sivas Belediye Başkanı Ürgüp, mesaj yayımladı


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ürgüp, işçilerin, kıdem tazminatı ve asgari ücretin düşük olması gibi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu belirterek, şartların iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Ürgüp, 1 Mayısın barışın, kardeşliğin ve emeğin bayramı olması gerektiğini vurgulayarak, "1 Mayıs, bütün işçilerin bayramıdır. Türkiyede artık bir kısım alışkanlıkların değişmesi gerekir. Bazı ideolojik gruplar, şov yapma fırsatı olarak değerlendirmiş ve neredeyse her yıl yapılan kutlamalarda bu mutlu güne gölge düşürmüşlerdir. Umarım bu yıl üzücü olaylar gerçekleşmez, 1 Mayıs bayram gibi kutlanır" ifadesini kullandı.
     1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlayan Ürgüp, şunları kaydetti:
     "Sivas Belediyesi olarak işçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını verme düsturuna uyarak, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar personelimizin haklarını koruyup, geliştirmeye gayret ettik. Gerek toplu sözleşmelerde gerekse kendiliğimizden işçilerimizin maaşlarına imkanlarımızın azamisi ölçüsünde zamlar yaptık, diğer sosyal haklarını geliştirdik. Hiçbir ayrımcı uygulama içinde olmadık. Bundan sonra da işçilerimizle, çalışanlarımızla birlik beraberlik içinde, dayanışma ve muhabbet içinde, bir bayram coşkusuyla hizmetlerimize devam edeceğiz."
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER