1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları mesaj yayımladı


MERSİN (A.A) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları kutlama mesajı yayımladı.
     AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, mesajında, 1 Mayısın tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de işçilerin, memurların ve emekçilerin bayramı olarak kabul edildiğini hatırlattı.
     Türkiyenin kalkınmasında, ilerlemesinde ve güçlenmesinde işçilerin büyük rol oynadığını anlatan Bozkurt, AK Partinin her zaman işçilerin yanında olacağını belirtti.
     CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise 1 Mayısın yüz yıllardır süren emek mücadelesinin sonunda kazanıldığını anımsattı.
     Dünyada yaşanan ekonomik krizlerin bedelini her zaman işçilerin ödediğini bildiren Atıcı, "Bu durum emek mücadelesinin bitmeyeceğini ancak şekil değiştireceğini göstermektedir. Biz her zaman işçi kardeşlerimizin hakkını savunacağız" ifadelerini kullandı.
     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da belediye olarak işçilerine yüzde 25 zam yaptıklarını hatırlattı.
     Türkiyede işsizliğin başlı başına bir sorun olduğunu savunan Özcan, işçilerin ücret ve sosyal haklarında bazı iyileştirilmelerin yapılması gerektiğini vurguladı.
     Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise 1 Mayısın işçilerin, demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin sonunda kazandığını aktardı.
     Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de 1 Mayısın bayram olarak kutlanması için mücadele veren herkesi saygıyla andıklarını ve günü en iyi şekilde kutlayacaklarını belirtti.
     Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Veli Doğan ise işçilerin uzun mesai saatlerini, çalışma koşullarını protesto ettiklerini bu konularda iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurguladı.
     Makina Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şube Başkanı Alper Turna ise 1 Mayısın dünyanın hangi yöresinde, hangi dinden, hangi dilden, hangi ırktan ve hangi renkten olursa olsun bütün herkesi bir araya getirdiğini bildirdi.
     Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt ise işçi ve işverenin çalışma hayatında birbirini tamamlayan iki ana unsur olduğunu bildirdi
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER